schedule 20 huhtikuun 2019 - 07:28

Jaromir Jagr takoi neljä maalia ja nosti Kladnon pääsarjaan ensimmäistä kertaa sitten 2013-14; tshekkilegenda myös omistaa seuran.

47-vuotiaalle Jaromir Jagrille ikä on vain pelkkiä numeroita – siitä ei ole kahta kysymystäkään.

Kladnon paidassa pelaava ja seuran omistava tshekkilegenda varmisti nimittäin lähestulkoon yksinään joukkueensa nousun pääsarjatasolle viiden vuoden tauon jälkeen.

Jagr naulasi Kladnon 4-2-vierasvoitossa Ceske Budejovicea vastaan joukkueensa jokaisen maalin. Hän iski ennen avauserän ensimmäisen kymmenminuuttisen täyttymistä joukkueensa kahden maalin johtoasemaan, hattutemppunsa hän täydensi jo ajassa 24:09 ja neljäs maali syntyi sekunti ennen toisen erän päättymistä.

Tshekin karsintasarjassa, jossa on mukana kaksi pääsarjajoukkuetta ja kaksi Tshekin toiseksi korkeimman sarjatason kärkijoukkuetta, kaksi ensimmäistä sijaa oikeuttaa paikkaan Extraligassa.

Kladno on tällä hetkellä karsintasarjassa toisena, ja kun jokaisella joukkueella on jäljellä enää kaksi ottelua, takana olevat KLH Chomutov ja Ceske Budejovice eivät voi enää uhata Kladnon paikkaa kahden parhaan joukossa.

Jagr kykeni pelaamaan runkosarjassa ainoastaan neljä ottelua, loukkaantumisongelmien seurauksena, ja niissä hän teki tehopisteet 1+3; karsintasarjassa hän on takonut toistaiseksi kymmeneen otteluun upeasti tehot 10+3=13.

Kaiken kaikkiaan tshekki-ikoni oli sivussa tositoimista yli vuoden päivät ennen paluutaan päättyneen runkosarjan aikana.

Myös toinen tshekki-ikoni, Tomas Plekanec, on ollut hurjassa vauhdissa karsinnoissa: hän on tehnyt kymmenessä ottelussa pisteet 1+12=13, pelaten pitkälti Jagrin rinnalla.

NHL Pudotuspelit 2019 – tässä otteluparit, ohjelma ja aikataulut!