Käsi kädessä maaliin tulleet triathlonistit hylättiin ja sen seurauksena he saattavat menettää olympiapaikkansa.

VIDEO: Miten käy olympiapaikkojen?! Käsi kädessä maaliin tulleet triathlonistit hylättiin

Käsi kädessä maaliin tulleet triathlonistit hylättiin Tokion olympialaisten karsintakilpailussa ja nyt kaksikon kohtalo olympialaisten suhteen on auki.

Triathlon on kuulunut kesäolympialaisten ohjelmaan vuodesta 2000 lähtien ja laji kuuluu myös Tokion olympialaisiin.

Torstaina Tokion olympiamaastossa käytiin olympialaisten karsintakilpailu, joka sai kärkikaksikon maaliintulon jälkeen todella dramaattisen käänteen.

Brittikaksikko Georgia Taylor-Brown ja Jessica Learmonth päättivät ylittää maaliviivan yhdessä, käsi kädessä, varmistaen samalla paikkansa Tokion olympialaisissa. He olivat käyneet läpi kilpailun rajua kisaa keskenään ja toisiaan kunnioittaen päättivät tulla yhdessä maaliin.

Heidät molemmat kuitenkin hylättiin kilpailun jälkeen, sillä he tekivät sääntörikkomuksen.

Triathlonin sääntökirjassa lukee, ettei maaliin saa tulla tasatilanteessa, yrittämättä tehdä eroa kanssakilpailijaan. Sääntöjen mukaan Taylor-Brownin ja Learmonthin katsottiin tehneen sympaattisen maaliintulonsa myötä yhteistyötä.

Hylkäyksen myötä kilpailun voittajaksi nousi Bermudaa edustava Flora Duffy, joka lunasti näin ollen itselleen olympiapaikan.

Ylimääräistä draamaa tuo myös se, että hylkäysten myötä kolmanneksi sijoittunut brittitriathlonisti Vicky Holland olisi lunastanut itselleen olympiapaikan, mikäli kilpailu olisi ollut täysimittainen, mutta kuuman sään vuoksi normaali kymmenen kilometrin juoksumatka lyhennettiin viiden kilometrin mittaiseksi.

Jalkapallon huippusarjat pyörähtävät käyntiin:
50 nopeinta mukaan, 25 voittaa suosikkijoukkueensa pelipaidan!

Tilanne Iso-Britannian lajiliitossa onkin nyt todella kimurantti: koska kyseessä ei ollut täysimittainen triathlon, liitolla on mahdollisuus valita Taylor-Brown ja Learmonth olympialaisiin, vaikka heidät hylättiin – toisaalta virallisissa tuloksissa heidät päihittäneelle Hollandille kuuluisi olympiapaikka.

Käsi kädessä maaliin tulleen kaksikon keskinäisen taiston voitti maalikamerakuvan perusteella Learmonth.

Iso-Britannian liitto valitti hylkäyksestä, mutta valitus ei tuottanut tulosta. Kaksikko oli niin järkyttynyt ratkaisusta, etteivät he kyenneet kommentoimaan tapahtunutta kisan jälkeen, mutta sen sijaan maan triathlon-liiton edustaja Mike Cavendish kommentoi asiaa seuraavasti:

– Onhan tämä tietenkin pettymys, että Jess ja Georgia hylättiin, mutta samalla tämä osoittaa meidän vahvuutemme, sillä saimme joka tapauksessa yhden kilpailijamme podiumille, Cavendish totesi The Guardianin mukaan.

Triathlonin sääntöjä muutettiin vuonna 2016 juuri maaliintulojen osalta, kun brittiläinen olympiakultamitalisti Alistair Brownlee raahasi lämpöhalvauksesta kärsineen veljensä maaliviivan yli Meksikossa käydyssä kisassa.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa