schedule 18 elokuun 2019 - 09:04

Teemu Pukki teki lauantaina hattutempun Valioliigassa ja Lassi Lappalainen iski taas kaksi maalia MLS:ssä viime yönä: suomalaisia futisfaneja hemmotellaan!

Kun mietitään, miten pitkään suomalainen jalkapallo oli totaalisen alakuloista, nyt maajoukkueen osalta nähty menestys ja pelaajien henkilökohtaiset suoritukset omissa seurajoukkueissaan maistuvat todella hyviltä.

Pelkästään vajaan kellonympärystän aikana Teemu Pukki tehtaili Valioliigassa hattutempun (katso maalit täältä) ja hiljattain MLS-seura Montreal Impactiin siirtynyt Lassi Lappalainen kaksi maalia, alustaen vielä yhden kaupan päällisiksi.

Haluatko suosikkiseurasi pelipaidan?
50 nopeinta mukaan, 25 voittaa haluamansa pelipaidan!

Lappalainen, joka siirtyi aiemmin kesällä italialaisseura Bolognaan ja jatkoi sieltä välittömästi lainasopimuksella Montrealiin, on pelannut kanadalaisseuran paidassa nyt neljä ottelua ja tehnyt niissä neljä maalia; kaikki maalit ovat syntyneet kotiotteluissa. Hän iski heti MLS-debyytissään kaksi maalia ja tuli valituksi sarjan viikon pelaajaksi heti ensimmäisen mahdollisuuden siihen saatuaan – nyt hän osui neljännessä pelaamassaan ottelussa jälleen kahdesti.

20-vuotias nuorukainen vei Impactin 1-0-johtoon kotiottelussa FC Dallasia vastaan, kun ottelussa oli meneillään kahdeksas peliminuutti.

Ensimmäisen puoliajan lisäajalla suomalaislaituri huudatti jälleen kotiyleisöä, iskien taululle lukemat 2-0.

Toisella puoliajalla, tarkalleen ottaen ottelun 56. peliminuutilla, Lappalainen alusti joukkueensa 3-0-maalin ja peli näytti olevan suomalaistähden johdolla täysin Impactin heiniä.

Mutta mitäpä vielä: Dallas iski ensimmäisensä kolme minuuttia Impactin 3-0-maalin jälkeen, vieraat hiipivät maalin päähän 85. peliminuutilla ja 90. minuutilla teksasilaisseura tasoitti ottelun loppulukemiksi 3-3.

Lappalaisen edustama Montreal Impact on tasapelin myötä kiinni MLS:n Itäisen konferenssin viimeisessä pudotuspelipaikassa ja joukkueella on vielä seitsemän ottelua jäljellä.