schedule 5 toukokuun 2019 - 16:29
person Joonas Eriksson

Leijonat hävisi niukasti Ruotsille lukemin 2-1, kauden viimeisessä EHT-turnauksessa, joka käytiin Tsekin kaupungissa nimeltä Brno.

Suomen viimeinen ottelu ennen 2019 vuoden MM-kisoja päättyi tappioon, kun Ruotsin monista NHL-pelaajista koostuva joukkue oli vahvempi.

Ottelun avausmaali syntyi ensimmäisessä erässä, ajassa 05:12, kun Suomelta nähtiin huikea ylivoimalla tehty maali, josta vastasi Veli-Matti Savinainen.

Kamppailun avauserän ensimmäiset viisi minuuttia oli aikalailla Suomen hallussa, mutta Ruotsi heräsi ja iski kolme minuuttia Suomen maalin jälkeen näyttävän maalin, joka oli kyllä selvä paitsio, mutta se jäi tuomareilta näkemättä. Ruotsin ensimmäisestä maalista vastasi Dennis Rasmussen, joka ohitti tarkalla laukauksella Leijonien maalia vartioivan Kevin Lankisen.

Ruotsin Elias Lindholm pääsi viemään joukkueensa 2-1-johtoon vielä ensimmäisessä erässä, kun Miikka Koivisto istui jäähyaitiossa kärsimässä kahden minuutin rangaistusta koukkaamisesta.

Toisessa erässä ei maaleja nähty, mutta mielenkiintoisia tilanteita nähtiin senkin edestä. Ajassa 32:44, Marko Anttila karkasi läpiajoon, mutta Arizona Coyotesia edustava Oliver Ekman-Larsson koukkasi järkälemäistä hyökkääjää ja sen seurauksena lähti istumaan kahden minuutin rangaistusta.

Erän viimeisellä minuutilla tunteet kuumenivat – NHL-vahti Jacob Markström päätti luistella kiekkoa vastaan, kun myös Juhani Tyrväinen yritti saada pelivälinettä itselleen. HIFK:stä tuttu Tyrväinen yritti saada kiekkoa viimeiseen saakka, eikä ehtinyt väistää Markströmiä ja sen seurauksena syntyi raju törmäys.

Tilanteen jälkeen ruotsalaispelaajat kuumenivat ja kävivät suomalaisten kimppuun. Isoin riitapukari oli Ekman-Larsson, joka ryhtyi tappeluun Marko Anttilan kanssa. Tilanteesta tuomittiin Ekman-Larssonille  2+2+2 ja Anttilalle 2+2. Markströmin kanssa törmännyt Tyrväinen ei saanut tilanteesta mitään rangaistusta.

Markström poistui kaukalosta tilanteen jälkeen ja Ruotsin maalia vartioimaan hyppäsi Jhonas Enroth.

Kolmannessa erässäkään ei maaleja nähty, mutta muutamia maalintekopaikkoja avautui molemmille joukkueille.

Leijonat hävisi niukasti lopulta Ruotsille lukemin 2-1.

NHL Pudotuspelit 2019 – tässä otteluparit, ohjelma ja aikataulut!