Mediajätti CNN nosti pesäpallon esille ja vertaili sitä pohjoisamerikkalaisten suosimaan baseballiin.

VIDEO: Mediajätti CNN nosti pesäpallon esille – “Pitävät parempana kuin baseballia”

Mediajätti CNN nosti pesäpallon esille, siis Suomen kansallispelin, ja kertoi suomalaisten pitävän sitä parempana versiona kuin baseballia.

Kuten kaikki tietävät, pesäpallo on suomalaisten juttu.

Kuumina kesäpäivinä katsomot vilisevät intohimoisia, ja usein myös varsin äänekkäitä, pesäpallon ystäviä – kannustamassa omiaan.

Pesäpallo on suomalaisen silmään vauhdikasta, viihdyttävää ja taktista.

Yhdysvalloissa vastaavanlainen laji on puolestaan baseball.

Suomalaiselle se kuitenkin näyttäytyy totaalisen erilaisessa valossa kuin pesäpallo; se on moninkertaisesti tylsempi versio, jossa ei tapahdu mitään ja pelkkä syöttäminen vie tuhottomasti aikaa.

Yhdysvaltalainen mediajätti CNN julkaisi pesäpallosta artikkelin, jossa oleellisena osana oli myös baseball.

– Ehkä voisin käyttää baseballista sanoja “aika tylsää”, Superpesiksen toimitusjohtaja Jussi Pyysalo totesi nauraen CNN:n haastattelussa, kun häntä pyydettiin vertailemaan näitä kahta lajia.

– Pesäpallo on niin paljon aktiivisempaa, koska melkein jokaisella syötöllä tulee osuma, pallo liikkuu koko ajan ja pelaajat liikkuvat paljon, joten pelissä ei ole hetkiä, jolloin ei tapahdu mitään.

HUIPPUTARJOUS LEGOLAS.BET KASINOLLE!

Saat 150% bonuksen jopa 300€ asti + 150 ilmaiskierrosta BerryBurstiin!

New York Yankeesin kykyjenetsijänä toimiva Troy Williams oli muutama vuosi sitten vierailemassa Suomessa ja hän oli äärimmäisen vaikuttunut suomalaisten pesäpalloilijoiden tasosta, muistellessaan asiaa CNN:lle.

– Kun näet, minkä kokoisia, miten nopeita, miten vahvoja ja miten räjähtäviä he ovat… Oli sitten kyse pallon kiinniottamisesta, heittämisestä, lyömisestä tai juoksemisesta, kaikki oli todella korkeatasoista. Siellä oli useita kavereita, jotka heittivät palloa 148-156 kilometrin tuntivauhtia.

– Olin todella yllättynyt, miten hyviä he olivat niillä osa-alueilla, jotka meillä baseballissa ovat tärkeitä.

Viime vuonna Joensuun Mailan paidassa Suomen mestaruutta juhlinut Tuomas Jussila toteaa, ettei olisi halukas siirtymään baseballin pariin, vaikka palkkataso onkin täysin toinen.

– Olen seurannut, ja katson satunnaisesti, baseballia, mutta koska olen tottunut pesäpallon dynamiikkaan ja vauhtiin, baseball on liian hidastempoista.

Joensuun Mailan toimitusjohtajana työskentelevä Jonne Kemppainen tiivisti sen, miten baseball näyttäytyy suomalaisille, oikeastaan yhteen lauseeseen.

– Minulla on MLB TV puhelimessani ja katson baseballia joka ilta, koska se on paras keino nukahtaa.

Syystä tai toisesta, baseball on kansainvälinen laji, kun taas pesäpallo on pääsääntöisesti vain suomalaisten juttu. Mutta suomalaiset ovat ylpeitä siitä – se on meidän suomalaisten oma juttu, eikä sen kansainvälisyydellä ole mitään merkitystä.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa