schedule 18 huhtikuun 2019 - 07:27

Mikko Rantanen iski tasoitus- ja voittomaalit, kun Colorado Avalanche nousi takaa rinnalle ja lopulta jatkoerän kautta 3-2-voittoon.

Colorado Avalanche onnistui ryöstämään Läntisen konferenssin runkosarjan osalta voittaneelta Calgary Flamesilta kotiedun ottelusarjan toisessa ottelussa.

Denveriläisseura ei suostunut myöskään luopumaan siitä, sillä se otti kotonaan liekkipaitaisista vieraistaan 6-2- ja 3-2-voitot.

NHL-uransa ensimmäisen pudotuspelimaalin viime ottelussa iskenyt Mikko Rantanen nousi joukkueensa juhlituksi sankariksi viime yönä pelatussa neljännessä ottelussa.

Flames karkasi päätöserän seitsemännellä minuutilla kahden maalin johtoasemaan, NHL-pudotuspelidebyyttinsä tehneen ja erinomaisesti läpi ottelun esiintyneen Juuso Välimäen kerätessä syöttöpisteen, mutta J.T. Compher onnistui kaventamaan hieman ennen erän puoliväliä ja sen jälkeen oli Rantasen vuoro.

Ensiksi Rantanen tasoitti ottelun ylivoimalla, kun pelikellossa oli jäljellä enää 2:50, “pussittamalla” kiekon lähietäisyydeltä ohi erinomaisen ottelun pelanneen Mike Smithin (kannattaa seurata, miten Rantanen rauhallisuudellaan ja yksinkertaisilla ratkaisuilla orkestroi maalinsa).

Rantanen myös ratkaisi ottelun iskemällä illan toisen osuman jatkoerässä. Avalanche karkasi jatkoerän puolivälin tuntumassa nopeaan vastahyökkäykseen, Carl Söderberg ja Gabriel Landeskog pelasivat pari nopeaa syöttöä, ja lopulta Rantanen naulasi kiekon sisään upeasti suoraan syötöstä.

Kiitos Rantasen maalien, ottelusarja on nyt tilanteessa 3-1, ja ottelusarja on katkolla Avalanchelle seuraavassa Calgaryssa pelatussa ottelussa.

NHL Pudotuspelit 2019 – tässä otteluparit, ohjelma ja aikataulut!