schedule 23 helmikuun 2019 - 08:30

Winnipeg Jetsin suomalaislaituri Patrik Laine teki kaksi maalia ja päätti pitkän piinallisen jaksonsa, vierasottelussa Vegas Golden Knightsia vastaan.

Winnipeg Jets kaatoi viime yön NHL-kierroksella Vegas Golden Knightsin numeroin 6-3.

Voiton ohella eittämättä yksi tärkeimmistä asioista oli Patrik Laineen pitkän piinallisen maalittoman putken, joka venyi lopulta aina 15 otteluun saakka, päättyminen.

Laine iski ottelun ensimmäisensä toisen erän loppuhetkillä, ajassa 39:29, kun hän vei vieraat 3-2-johtoon. Maali syntyi ylivoimalla.

Toisen maalinsa hän iski ajassa 46:31 – niin ikään ylivoimalla – kun hän iski taululle lukemat 5-3-lukemat.

On äärimmäisen mielenkiintoista seurata, mitä kaksi maalia tekee Laineen itseluottamukselle, joka ei luonnollisesti ole hetkeen aikaan ollut kovinkaan korkealla: ennen viime yön kierrosta hän oli iskenyt marraskuun jälkeen ainoastaan neljä maalia ja kuluvan kalenterivuoden aikana ainoastaan yhden.

Suuri muutos yön otteluun oli se, että Laineen erittäin hyvä ystävä ja joissain määrin myös tutkapari, Nikolaj Ehlers, palasi kaukaloon pitkän loukkaantumisjakson jälkeen ja hyppäsi kakkosketjuun Laineen ja Bryan Littlen rinnalle.

– Onhan siitä mennyt aikaa, joten en tiennyt, miten edes reagoida. Pyrin vain pelaamaan mahdollisimman kovaa ja tämä oli paras peli minulta pitkään aikaan. Se on aika helppoa, kun pääsee pelaamaan kahden maailmanluokan pelaajan kanssa, Laine totesi ottelun päätyttyä.

Myös Jetsin suomalaispuolustaja Sami Niku ylsi ottelussa pisteille, kun hän oli alustamassa avauserässä joukkueensa toista maalia.

NHL Trade Deadline 2019 – huhut ja kaikki siirrot aina NHL Trade Deadline -päivään saakka!