schedule 14 tammikuun 2019 - 08:56
person Joonas Eriksson

Carolina Hurricanesin tähtipelaaja Sebastian Aho nakutteli uransa toisen hattutemppunsa NHL:ssä, kun joukkue kaatoi Nashville Predatorsin.

Ensimmäinen erä oli täysin suomalaisten käsialaa. Avausmaali syntyi ajassa 15:44, kun Sebastian Aho iski näyttävästi kiekon ohi läpiajosta Predators-vahti Pekka Rinteen ohi.

Vajaa kolme minuuttia myöhemmin Hurricanesin Saku Mäenalainen iski uransa toisen maalin NHL:ssä tarkalla laukauksellaan ja vei joukkueensa 2-0 -johtoon.

Seuraava Hurricanesin maali oli taas suomalaisten käsialaa. Toisen erän kolmannella peliminuutilla Aho iski joukkueensa jo 3-1 -johtoon ylivoima maalillaan. Toisena syöttäjänä toimi tutkapari Teuvo Teräväinen

Suomalaishyökkääjä iski ottelun päätöserässä viimeisen osumansa tyhjiin. Teräväinen toimi maalin ensimmäisenä syöttäjänä.

Hurricanes kaatoi kotonaan Predatorsin lukemin 6-3.

Pred

Ahon 3-1 maali oli hänen tämän kauden 20. maali, ja se tuo suomalaistähdelle muhkean tilin. Tulokasopimuksen mukaan Aho saa 212 500 dollarin A-bonuksen. 22-vuotias Aho saa myös toiset 212 500 dollaria, kun hänet valittiin NHL:n tähdistö -otteluun.

Aholla on vielä hieman yli kuukausi aikaa tienata A-bonuksia, joiden maksimimäärä on 850 000 dollaria.

Vihdoin on kansan vuoro puhua: Äänestä Vuoden Parasta Urheilijaa!