Sveitsi pudotti Ruotsin mitalipeleistä nollaamalla Juniorkronornan puolivälierissä.

VIDEO: JÄTTIYLLÄTYS nuorten MM-kisoissa! Sveitsi pudotti Ruotsin mitalipeleistä

Sveitsi pudotti Ruotsin mitalipeleistä parhaillaan Kanadassa käytävissä alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa, mikä oli jättimäinen yllätys.

Kun nuorten MM-turnaus käynnistyi, Ruotsia ei pidetty suurimpana mestarisuosikkina, mutta ehdottomasti mitalisuosikkina. Alkulohkon aikana, Juniorkronornan kaadettua sekä Suomen että Yhdysvallat, länsinaapurin osakkeet nousivat melkoisesti ja paikkaa mitalipeleissä pidettiin läpihuutojuttuna.

Totuus osoittautui kuitenkin täysin toiseksi, kun alkulohkossa Kanadaa kiusannut Sveitsi päätti Ruotsin MM-turnauksen kaatamalla alkulohkonsa voittaneen Juniorkronornan lukemin 2-0.

Ottelun avauserä oli todella tasainen ja laukaukset menivät Ruotsille 13-12. Avauskaksikymppinen piti sisällään myös yhden maalin, kun Yannick Brüschweiler iski Sveitsin 1-0-johtoon ajassa 15:23.

Toisessa erässä Sveitsi otti pelin haltuun ja vei keskimmäisen erän laukaukset 14-9. Se jatkoi myös maalien muodossa vahvaa menoaan, kun Luca Wyss iski aikaan 33:59 alppimaan jo kahden maalin karkumatkalle.

Ottelun päätöserässä Ruotsi yritti tehdä kaikkensa päästäkseen mukaan taisteluun ottelun voitosta, mutta pelissä heikosti puolustaneesta Juniorkronornasta ei ollut onnistujaksi myöskään toisessa päässä, vaan lopputuloksena oli tylyt nolla tehtyä maalia.

Yksi Sveitsin ehdottomista takuumiehistä voiton taustalla oli kertakaikkisen upeaa MM-turnausta pelaava maalivahti Luca Hollenstein. Hän torjui ottelussa 41 laukausta – päätöserässä 19 torjuntaa – ja oli kuin muuri ruotsalaisten maalintekoyritysten tiellä.

Hollenstein otti muun muassa nämä uskomattomat torjunnat puolivälieräottelussa.

Luonnollisesti Sveitsille . Maa jahtaa ensimmäistä MM-mitaliaan alle 20-vuotiaiden kisoissa sitten vuoden 1998, kun se pokkasi Suomessa pelatuista kisoista pronssiset mitalit matkaansa. Kaiken kaikkiaan kyseessä olisi maan historian toinen mitali näissä karkeloissa.

Samaan aikaan Ruotsille tämä on valtaisa katastrofi. Maa on esiintynyt mitalipeleissä 12 vuotena putkeen, ja kuten todettua, se oli jättimäinen mitalisuosikki myös näissä kisoissa.

Edellisen kerran Ruotsi on siis ollut ulkona nuorten MM-kisojen mitalipeleistä vuonna 2006 ja itse asiassa vuodet 2002-06 olivat katastrofaalisia maalle, sillä Ruotsi ei esiintynyt kertaakaan mitalipeleissä tuona aikana; kahtena vuotena Ruotsi löysi itsensä jopa putoamiskarsinnoista, joten samanlaisen putken välttäminen on ensisijainen juttu länsinaapurissa.

Ottelun lopputulos tarkoittaa sitä, että Suomi-Kanada-ottelun voittaja tulee kohtaamaan välierissä odotetun Ruotsin sijaan Sveitsin.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Betsafelta 20 euron riskitön veto nuorten MM-kisoihin!

Jaa