schedule 19 maaliskuun 2019 - 06:57

Tampa Bay Lightning on NHL-runkosarjan voittaja ja siten sillä tulee olemaan kotietu läpi pudotuspelien! Asia varmistui voitolla Arizona Coyotesista.

Tampa Bay Lightning on vienyt nimiinsä NHL:n runkosarjan voittajalle ojennettavan President’s Trophyn.

Kyseessä on kaudeksi 1992-93 NHL:ään liittyneen floridalaisseuran historian ensimmäinen runkosarjavoitto.

Asia varmistui viime yön kierroksella, kun Lightning kaatoi kotonaan Arizona Coyotesin, joka taistelee tiukasti Läntisessä konferenssissa viimeisistä pudotuspelipaikoista.

Lightning ei ollut mitenkään dominoiva ottelussa, mutta joukkueen maalinteko-osasto on niin laaja, että salamapaidat veivät ottelun nimiinsä lukemin 4-1.

Maalinteon ottelussa aloitti vieraiden Clayton Keller, kun hän osui vain reippaan viiden minuutin pelaamisen jälkeen. Vain vajaata kahta minuuttia myöhemmin Lightning-kippari Steven Stamkos toi kuitenkin isännät tasoihin.

Kyseessä oli Stamkosin NHL-uran 384:s runkosarjamaali ja sillä hän nousi Lightningin seurahistorian parhaaksi maalintekijäksi, ohi pari vuotta sitten uransa lopettaneen Vincent Lecavalierin.

Ottelun voittomaali nähtiin puolestaan ajassa 40:44, kun ruotsalaispuolustaja Victor Hedman iski taululle 2-1-lukemat.

Lightningin voitto ratkesi lopullisesti ottelun viimeisen minuutin aikana, kun Coyotes haki tasoitusta ylivoimalla ja ilman maalivahtia. Ensiksi Anthony Cirelli iski kiekon tyhjään nuottaan ajassa 59:15 ja Yanni Gourde viimeisteli loppulukemat, niin ikään tyhjiin, yhdeksän sekuntia ennen päätössummeria.

Isäntien maalilla Andrei Vasilevskiy torjui 28 laukausta ja merkkautti syöttöpisteen joukkueensa viimeiseen maaliin.

Lightning on kerännyt kuluvalla kaudella, tähän mennessä, 21 pistettä enemmän kuin NHL:n sarjataulukossa toista sijaa jakavat Calgary Flames ja Boston Bruins. Kaiken kaikkiaan salamapaidoilla on pisteitä 116 ja joukkue on voittanut 73 pelaamastaan ottelusta peräti 56.

Lightning tulee suurella todennäköisyydellä kohtaamaan pudotuspelien 1. kierroksella jonkun kolmikosta Carolina Hurricanes, Columbus Blue Jackets & Montreal Canadiens.

JUTIN RILLI: Timanttista settiä! Nyt vastaillaan lukijakysymyksiin oikein urakalla!