schedule 24 huhtikuun 2019 - 07:25

Tuomarit mahdollistivat San Josen huikean nousun, kun he passittivat ajassa 49:13 Vegas Golden Knightsin Cody Eakinin suihkuun.

Vegas Golden Knights oli marssimassa vakuuttavalla tavalla pudotuspelien toiselle kierrokselle. Se johti ratkaisevaa seitsemättä ottelua ajassa 43:36 lukemin 3-0, kun Max Pacioretty iski joukkueensa kolmannen osuman (lue lisää ottelusta täältä).

Hieman ennen päätöserän puoliväliä nähtiin kuitenkin lievästi sanottuna kyseenalainen tuomio tuomaristolta: Cody Eakin lähetettiin aloituksen jälkeisestä, Joe Pavelskiin kohdistuneesta, poikittaisesta mailasta suihkuun.

On käsittämättömän vaikeaa ymmärtää, miten ihmeessä tuomaristo näki tässä 5+10 minuutin arvoisen tempun – kyseessä oli korkeintaan kahden minuutin jäähyn arvoinen teko, jos sitäkään; ei nyt ainakaan ikipäivänä viiden minuutin ylivoimaa, joka pelataan alusta loppuun saakka, tuli maaleja tai ei.

Vaikka sitten kaksi kaksiminuuttista – sekä Eakinille että Paul Stastnylle – jos tuomaristo ei todella muuta keksinyt.

Mitä ilmeisimmin Pavelskin todella ikävän näköinen loukkaantuminen vaikutti ratkaisuun…

Ja sitten tuli Sharks, joka suoritti yhden NHL:n pudotuspelihistorian kaikkien aikojen noususta. Joukkue takoi neljän minuutin ja yhden sekunnin aikana kiekon neljä kertaa Golden Knightsin verkkoon ja yhtäkkiä nevadalaisseura oli täysin sen käsikirjoituksen mukaisesti sujuneessa ottelussa takaa-ajajana.

Golden Knights ei kuitenkaan hyytynyt neljän kokemansa takaiskun aikana, vaan Sharksin ylivoiman päätyttyä se aloitti välittömän myllytyksen ja oli vähintäänkin pariin otteeseen käsittämättömän lähellä tasoitusmaalia.

Vieraiden hurja paine myös palkittiin, kun Jonathan Marchessault tasoitti ottelun ajassa 59:13.

Lopulta Golden Knights joutui kuitenkin kokemaan karmaisevan oikeusmurhan, sillä käytännössä ottaen satavarma jatkopaikka vaihtui kesälomaan, kun Sharks ratkaisi kertakaikkisen hullussa jatkoerässä ottelun aikaan 78:19 syntyneellä Barclay Goodrowin maalilla.

NHL Pudotuspelit 2019 – tässä otteluparit, ohjelma ja aikataulut!