schedule 2 tammikuun 2019 - 00:20
person Joonas Eriksson

Boston Bruinsin maalivahti Tuukka Rask teki historiaa Winter Classic -ottelussa uudenvuodenpäivänä.

Notre Damen stadionille saapui peräti 76 126 katsojaa seuraamaan Boston Bruinsin ja Chicago Blackhawksin välistä kamppailua.

Ottelun ainoana suomalaisena Tuukka Raskin ilta oli kerrassaan aivan upea. 31-vuotias maalivahti teki historiaa. Hän on kaikkien aikojen eniten otteluita torjunut Bruins-vahti. Rask ohitti 469. ottelullaan entisen ykkösen Tiny Thompsonin, joka oli Bruins-maalilla vuosina 1929-1939.

Rask keräsi ottelussa torjuntoja 30 kappaletta.

Ottelun ensimmäinen erä meni tasalukemissa. Chicago Blackhawksin Brendan Perlini avasi ottelussa maalinteon ajassa 08:30. Hieman yli neljä minuuttia ottelun avausmaalin jälkeen Bruins tuli tasoihin, kun David Pastrnak tälläsi ylivoimalla Bruinsin avausmaalin.

Toinen erä eteni maalien osalta samaan tapaan kuin ensimmäinenkin: Blackhawksin Dominik Kahun ohjasi kiekon Bruins-vahti Raskin ohi toisen erän puolivälin jälkeen ja erän loppupuolella Bruinsin ylivoimapeli osoitti jälleen vaarallisuuden, kun Patrice Bergeron iski kiekon rystyltä maaliin vain reipas minuutti ennen erätaukoa.

Kolmannessa erässä peli kääntyi maalien suhteen Bruinsin puolelle. Ajassa 50:10 Sean Kuraly teki voittomaalin ja vei joukkueensa 3-2-johtoon.

Ottelun viimeisellä minuutilla Brad Marchand viimeisteli loppulukemiksi 4-2, kun hän iski kiekon ilman maalivahtia tasoitusta hakeneen Blackhawksin tyhjään maaliin. Bruins voitti ottelun lukemin 4-2.

Betsafelta 20 euron riskitön veto nuorten MM-kisoihin!