schedule 25 huhtikuun 2019 - 06:15

Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen osuivat molemmat Game Sevenissä: Washington mestarina laulukuoroon jo 1. pudotuspelikierrokselta.

Kun Andre Burakovsky ja Tom Wilson osuivat ensimmäisen reippaan kuuden minuutin aikana Washington Capitalsille, monet kuuluttivat hallitsevan Stanley Cup -voittajan jo toiselle pudotuspelikierrokselle.

Carolina Hurricanesilla oli kuitenkin sanansa sanottavanaan, kun ajassa 29:51 Sebastian Aho iski alivoimalla joukkueensa 1-2-kavennuksen.

Ahon maalista ehti kulua kuitenkin vain reippaat kolme minuuttia, kun Evgeny Kuznetsov vei isännät jälleen kahden maalin karkumatkalle.

Homma oli kuitenkin kaukana valmiista ja ajassa 36:37 oli Teuvo Teräväisen vuoro maalata Hurricanesille. Kyseessä oli äärimmäisen tärkeä pukukoppimaali.

Ottelun päätöserässä Hurricanes nousi välittömästi rinnalle. Erää oli pelattuna alle kolme minuuttia, kun Braden Holtby sijoittui äärimmäisen huonosti maalillaan ja jätti takanurkan täysin auki Jordan Staalille, joka iski helpohkosti 3-3-tasoituksen.

Capitalsin ja Hurricanesin välisestä ottelusta tuli lopulta NHL:n historian kolmanneksi pisin Game Seven -ottelu ja ratkaisu saatiin vasta toisessa jatkoerässä.

Erinomaisesti tilanteessa pelannut Justin Williams pääsi antamaan syötön maalin edustalle ja Brock McGinn ohjasi kiekon aivan lähietäisyydeltä sisään.

Näin ollen Aho, Teräväinen, Saku Mäenalanen sekä yhdessä pudotuspeliottelussa toistaiseksi pelannut Aleksi Saarela jatkavat matkaansa pudotuspelien toiselle kierrokselle, jossa vastaan asettuu New York Islanders.

Capitalsin putoaminen puolestaan tarkoittaa sitä, että kaikki runkosarjan divisioonavoittajat putosivat historiallisesti heti ensimmäisellä pudotuspelikierroksella; samalla myös mestarin nimi tulee vaihtumaan sataprosenttisella varmuudella.

NHL Pudotuspelit 2019 – tässä otteluparit, ohjelma ja aikataulut!