EM-kisoille upea suomalaispäätös – viestimiehet juoksivat Suomen ennätyksen!

schedule 12 elokuun 2018 - 23:23

Viestimiehet juoksivat Suomen ennätyksen Berliinin EM-kisojen 4×100 metrin finaalissa, johon Suomi selviytyi protestin kautta.

Yleisurheilun EM-kisat sujuivat suomalaisittain hieman vaisusti, joskin monet suomalaisurheilijat onnistuivat kisojen aikana myös ylittämään itsensä.

Kaiken kaikkiaan kisoille saatiin kertakaikkisen upea suomalaispäätös: 4×100 metrin viestimiehet, jotka pääsivät finaaliin Puolan alkueräjuoksun hylkäyksen myötä, sijoittuivat finaalissa kuudennelle sijalla ja ennen kaikkea juoksivat uuden Suomen ennätyksen.

Kyseessä olikin ensimmäinen kerta suomalaisen yleisurheilun historiassa, kun 4×100 metrin viestissä painellaan alle 39 sekunnin; tarkalleen uusi Suomen ennätys kirjataan tämän illan jälkeen muotoon 38,92.

Suomen ennätysjuoksussa nähtiin Eetu Rantala, Samuel Purola, Otto Ahlfors sekä Oskari Lehtonen.

Nelikon lähtökohdat juoksulle olivat haastavat, sillä suomalaisjuoksijat saivat vasta vähän ennen juoksuaan ylipäätään tietää, että Suomen jättämä protesti oli hyväksytty ja he pääsevät juoksemaan finaalissa.

Joukkueen tultua maaliin, ja nähtyään aikansa, radalla nähtiin villit suomalaistanssit ja täysin aiheesta: tämä oli loistava päätös hieman haastavasti suomalaisurheilijoiden osalta sujuneille EM-kisoille.

Katso kaikki Valioliigan siirrot joukkueittain TÄÄLTÄ!