Winnipeg varasi Ville Heinolan 1. kierroksen 20. pelaajana, vuoden 2019 NHL Draftissa.

Winnipegin Ville Heinolalta yllättävä lausunto – vertasi Suomea ja Kanadaa

Parhaillaan Winnipegissä kauteen valmistautuvalta Ville Heinolalta yllättävä lausunto suomalaisten ja kanadalaisten osalta, mitä tulee suhtautumiseen jääkiekkoon.

Winnipeg Jets varasi Ville Heinolan kesän NHL Draftin 1. kierroksella, numerolla 20. Honkajokelaislähtöinen suomalainen havittelee totta kai paikkaa NHL:ssä jo ensi kaudella ja ensimmäinen näytönpaikka tarjoutuu kanadalaisseuran tulokasleirillä.

– Haluan tietää enemmän tästä organisaatiosta. Tiedän, mitä minun pitää tehdä, ja jos en selvitä tietäni NHL:ään tänä vuonna, olen valmiimpi ensi vuonna, Heinola totesi The Hockey Writersin mukaan Jetsin tulokasturnauksen alla.

Heinola, joka teki viime kaudella Rauman Lukon paidassa 32 runkosarjaotteluun tehot 2+12=14, ei vielä tiedä, jääkö hän Pohjois-Amerikkaan pelaamaan AHL:ään vai palaako hän Lukon paitaan, mikäli NHL-paikka ei aukea.

– En tiedä vielä. Aion katsoa rauhassa, mikä on paras ratkaisu minulle.

Suomalaisnuorukainen kertoo pienen kaukalon jääkiekon sopivan paremmin hänelle, joten AHL:ssä pelaaminen saattaa olla hyvinkin potentiaalinen vaihtoehto, mikäli NHL-paikkaa ei aukea.

Haluatko suosikkiseurasi pelipaidan?
50 nopeinta mukaan, 25 voittaa suosikkijoukkueensa pelipaidan!

– Näen sen sopivan paremmin minulle, koska haluan pelata nopeaa jääkiekkoa ja uskon vahvuuksieni pääsevän paremmin oikeuksiinsa pienessä kaukalossa.

Heinola kiitteli maanmiehiään Sami Nikua ja Patrik Lainetta, mitä tulee sopeutumiseen Pohjois-Amerikkaan. Samalla hän vertasi ihmisten suhtautumista jääkiekkoon suomalaisten ja kanadalaisten välillä, antaen hieman yllättävän lausunnon, kun otetaan huomioon, että jääkiekko on Suomessa selkeästi suurin urheilulaji.

– Jääkiekko täällä on niin paljon isompi juttu kuin Suomessa. On mahtavaa nähdä, että täällä jokainen on niin kiinnostunut jääkiekosta.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa