Vincent Kompanyn valmentajaura sai katastrofaalisen alun ja häneltä vietiin valmentajan titteli.

Vincent Kompanyn valmentajaura sai katastrofaalisen alun – rooli muuttuu!

Anderlechtiin palanneen Vincent Kompanyn valmentajaura sai katastrofaalisen alun ja häneltä vietiin päävalmentajan titteli vain neljän pelatun ottelun jälkeen.

Vincent Kompanyn 11 vuoden aikakausi Manchester Cityssä tuli päätökseen viime kauden jälkeen, kun hän jätti Valioliiga-kentät taakseen mestarina.

Kokenut belgialaistoppari palasi takaisin kotimaahansa, ja Anderlechtiin, jossa hänestä tehtiin seuran pelaajavalmentaja.

Kompanyn paluusta kotiin maalailtiin ennakkoon melkoista tuhkimotarinaa, mutta todellisuus on ollut toinen: Anderlecht on pelannut neljä ottelua, plakkarissa on ainoastaan kaksi sarjapistettä ja Belgian liigan suurseura majailee sarjataulukossa neljänneksi viimeisellä sijalla.

Samalla tulokset tarkoittivat sitä, että 33-vuotiaan Kompanyn ura päävastuun kantavana valmentajana päättyi ennen kuin se ehti kunnolla alkaa, sillä Anderlecht päätti siirtää valmennusvastuun Simon Daviesille, joka on entinen Manchester Cityn akatemiajohtaja. Samalla muutos tarkoittaa sitä, että Kompanysta tulee Anderlechtin kapteeni.

– Olemme aloittaneet uuden projektin ja seurassamme tapahtuva muutos ei tapahdu hetkessä. Pelityylimme on täysin uudenlainen joukkueellemme. Tarvitsemme stabiliteettia ja yksi välittömästi tapahtuvista muutoksista on se, että Vinny on kapteeni jo seuraavassa pelissä, Davies kommentoi muutosta seuran lehdistötilaisuudessa.

Jalkapallon huippusarjat täydessä vauhdissa:
50 nopeinta mukaan, 25 voittaa suosikkijoukkueensa pelipaidan!

– Hän tulee johtamaan joukkuettamme ja keskittymään nimenomaan pelaamiseen pelipäivinä. On tärkeää, että hän pääsee keskittymään olemaan pelaaja pelipäivinä. Vinny pystyy olemaan tämän liigan paras pelaaja, mitä hän siis on, ja johtamaan kentällä. Minä taas otan vastuuta muun muassa pelisysteemin ja pelin sisällä tehtävien muutosten osalta, johtaen valmennusta sivurajalta.

– Me vasta tutustumme toinen toisiimme ja tämän sekä uusi että erilainen tilanne meille kaikille. Sen me kuitenkin tiedämme, että me tulemme menestymään ja tämä on vain uusi askel sitä kohti.

Kompany on pyrkinyt istuttamaan Anderlechtiin samanlaisen pelitavan kuin Pep Guardiolan johtamassa Manchester Cityssä, ja vaikka hän on saanutkin tästä kritiikkiä, ei nyt tehty muutos vaikuta belgialaisseuran uuteen pelifilosofiaan.

– Vinnyllä ja seuralla on visio; me toimimme kaikki sen mukaisesti. Nyt tehdyn muutoksen myötä meillä on johtaja kentällä ja sivurajalla, kun hän pääsee keskittymään täysin pelaamiseen ja minä taktiseen puoleen.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa