NHL-pelaajat olympialaisissa - se kuulostaa päivä päivältä epätodennäköisemmältä.

Ei hyvältä näytä! Gary Bettman avautui jälleen NHL-pelaajien osallistumisesta olympialaisiin!

NHL-pelaajat olympialaisissa? Se vaikuttaa todella kaukaiselta haaveelta ja saattaa olla, ettei maailman parhaita jääkiekkoilijoita tulla enää olympialaisissa näkemään.

Vuoden 2018 Pyeongchangin olympialaiset olivat ensimmäiset sitten Naganon ja vuoden 1998, kun NHL-pelaajia ei olympiaturnauksessa nähty.

Tämä oli luonnollisesti valtaisa pettymys sekä faneille että NHL-pelaajille.

Seuraavat talviolympialaiset käydään vuonna 2022 Pekingissä ja NHL:ää sekä NHL-seurojen omistajia lukuun ottamatta maailman parhaiden pelaajien näkeminen olympiajäillä on ollut harras toive.

Tällä hetkellä tuon yhtälön toteutuminen vaikuttaa kuitenkin todella epätodennäköiseltä ja umpisolmun purkaminen jopa mahdottomalta.

– Meillä oli jälleen yksi tapaaminen (IIHF:n kanssa). Meillä on ollut lukuisia tapaamisia, mutta minulla ei ole niistä mitään raportoitavaa. Tapaamiset ovat enemmänkin vain filosofisia ja proseduraalisia, NHL:n komissaari Gary Bettman kommentoi viimeistä tapaamistaan IIHF:n puheenjohtaja Rene Faselin kanssa toimittajille.

– Myös NHLPA:n (NHL:n pelaajayhdistys) johtaja Donald Fehr oli mukana tapaamisessa, mutta mitään raportoitavaa ei ole.

Ongelmat liittyvät NHL-pelaajien loukkaantumisriskiin niin lähellä NHL:n pudotuspelien käynnistymistä sekä haasteisiin NHL:n otteluohjelman osalta. Eikä esimerkiksi Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF pysty vaikuttamaan juurikaan tilanteeseen, koska olympialaiset eivät ole pelkkä jääkiekkoturnaus, jota voisi lähteä siirtämään.

– En halua kuulostaa rikkoutuneelta levysoittimelta tämän asian osalta, mutta olympialaisiin osallistuminen on todellinen haaste meille. Tiedän pelaajien rakastavan maansa edustamista, he haluaisivat osallistua olympialaisiin ja ne pelaajat, jotka eivät ole mukana olympialaisissa, nauttivat ylimääräisestä parin viikon tauosta kesken kauden.

– Mutta meidän näkökulmasta katsottuna olemme havainneet olympialaisten olevan äärimmäisen häiritsevä asia kautemme osalta.

Yksi oleellinen ongelma on myös se, ettei Kansainvälinen olympiakomitea (IOC) ole valmis vakuuttamaan NHL-pelaajia.

– Koska olympiakomitea ei vakuuta pelaajia, emme saa edes mahdollisuutta tuoda esille (seuraomistajille) sitä, että me osallistuisimme olympialaisiin ja sulkisimme liigan siksi aikaa.

– Tämä on monimutkainen ongelma ja asia, jonka NHLPA, IIHF ja Rene Fasel nostavat esille keskusteluissamme.

Kun mietitään NHL-pelaajien osallistumista olympialaisiin ylipäätään tulevaisuudessa, on varsin helppo kuvitella, että mikäli NHL jättää myös Pekingin väliin, kuilu osallistumiselle vain kasvaa entisestään.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa