Capitalsin tykitys jatkui – Vegas jäämässä jalkoihin

schedule 3 kesäkuun 2018 - 10:11
person Urheiluvedot

Toisessa ottelussa loukkaantunut Evgeni Kuznetsov oli ottelun suurimpia sankareita, kun Washington Capitals voitti kotonaaan Vegas Golden Knightsin lukemin 3-1. Ottelusarja on kolmen ottelun jälkeen Capitalsille 2-1.

Ottelun ensimmäisessä erässä nähtiin molempien joukkueiden kaksiminuuttiset, jotka olivat erän ainoat tilastomerkinnät. Ensimmäinen erä oli hienokseltaan Capitalsin hallintaa. Toisessa erässä Capitalsin venäläiset nousivat esiin. Ensin Alexander Ovechkin iski tilanteeksi 1-0 Kuznetsovin syötöstä. Ja hetkeä myöhemmin Kuznetsov itse teki toisen maalin Jay Beagelin ja T.J. Oshien esityön päätteeksi.

Kolmannessa erässä Vegas sai kavennusmaalin. Maalin jälkeen Vegas sai selkeästi lisävirtaa pelaamiseensa ja Capitalsin pelistä alkoi näkyä hermostuneisuutta. Capitals kuitenkin sai kaivatun 3-1 maalinsa, kun Smith-Pelly iski kiekon maalin Jay Beagelin syötöstä. Tilanteen epäonnisin oli Vegasin Shea Theodore, joka pelasi kulmassa erittäin huolimattomasti. Tämä oli myös ottelun lopullinen niitti.

Capitals onnistui ottelussa joukkueena erittäin hyvin. Etenkin puolustussuuntaan joukkue oli erittäin tiivis eikä Vegas saanut mitään ilmaiseksi. Capitalsin hahmot olivat Jay Beagle (0+2) sekä Evgeni Kuznetsov (1+1). Myös Holtby pelasi maalilla hyvän pelin, vaikka Vegasin maali menikin sisään helposti.

Vegasin kannalta murheellisinta oli Haulan johtama kakkoskenttä, joka merkautti tilastoihin -3. Kentän toinen laituri James Neal pelaa tällä hetkelllä kohtalaisesti, mutta sen sijaan kolmas lenkki David Perron on kaukana parhaastaan. Puolustajista Shea Theodore ei oonistunut pelissä toivotunlaisesti.

Pelissä tehtiin myös Capitalsin seurahistoriaa. Kyseessä oli nimittäin seuran ensimmäinen Stanley Cupin finaalivoitto kotiyleisön edessä. Tämä myös näkyi, sillä kotiyleisö oli todella hullaantunut kotijoukkueensa voitosta. Otteluparin seuraava peli pelataan Suomen aikaan maanantain ja tiistain välisenä yönä. Siihen mennessä Vegasin täytyy löytää keinot Capitalsin tiiviin puolustuksen rikkomiseen.