IIHF kovassa paikassa koronaviruksen myötä - miten miesten MM-kisat?

IIHF kovassa paikassa koronaviruksen myötä – miten miesten MM-kisat?

IIHF ei ole vielä tehnyt päätöstä siitä, että miesten MM-kisat peruttaisiin – koronaviruksen tilannetta seurataan tarkalla silmällä.

Miesten jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut ja IIHF-kongressi 2020.

IIHF jatkaa yhdessä järjestelykomitean kanssa suunnitelmia pitää vuoden 2020 IIHF-jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut sekä vuoden 2020 IIHF:n vuosikongressin Sveitsissä.

Koronaviruksen jatkuvasti muuttuvan tilanteen vuoksi IIHF-toimisto, IIHF-lääketieteellinen komitea ja IIHF-neuvosto ovat tiiviisti yhteydenpidossa turnauksen järjestäjän sekä Sveitsin terveys- ja hallitusjärjestöjen kanssa.

Viime kädessä IIHF tulee noudattamaan isäntämaan liittohallituksen ohjeita. Jos hallitus antaa suosituksen turnauksen peruuttamisesta, IIHF tukee ja toimii tämän päätöksen mukaisesti.

Jos turnaus peruutetaan, IIHF-tapahtumaosasto ilmoittaa asiasta isäntämaan kansalliselle liitolle ja paikalliselle komitealle sekä turnaukseen osallistuville joukkueille.

IIHF päivittää: “Toisin kuin tiedotusvälineet kertovat, vuoden 2020 IIHF-jääkiekon maailmanmestaruuskilpailua ei ole peruutettu. Turnauksen tilassa ei ole tapahtunut muutoksia tällä hetkellä.”

Myös IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola antaa viestiä siitä, että kisoja ei olisi vielä peruttu.

– On tärkeää, että jatkamme tiivistä kommunikointia jäseniemme kanssa tällä vaikealla ajanjaksolla. Haluamme vakuutta kaikille jäsenillemme, että seuraamme tiiviisti koronaviruksen kehitystä ja arvioimme päivittäin kaikkien maailmanmestaruuskilpailujen järjestäjien ja osallistuvien joukkueiden kykyä toimia turvallisissa olosuhteissa, sanoi IIHF:n presidentti René Fasel.

Kisat on tarkoitus käydä 8.-24. toukokuuta Sveitsin Zürichissä ja Lausannessa.

SEURAA KORONAVIRUKSEN VAIKUTUKSIA URHEILUUN TÄÄLTÄ:
UV seuraa: Näin koronavirus vaikuttaa urheiluun!

Jaa