Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF julkaisi 2010-luvun Nuorten MM-kisojen tähdistökentällisen, johon mahtui yksi suomalainen, yksi yhdysvaltalainen, kaksi kanadalaista ja kaksi venäläistä.

IIHF nimesi 2010-luvun Nuorten MM-tähdistön – vain yksi suomalainen!

Kansainvälinen Jääkiekkoliitto IIHF nimesi 2010-luvun Nuorten MM-tähdistön ja mukaan Nuorten Leijonien historiasta mahtui yksi suomalaispelaajaa.

Nuoret Leijonat vei 2010-luvulla nimiinsä peräti kolme alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruutta.

Saavutus on uskomaton, kun mietitään, että esimerkiksi jääkiekon emämaana tunnettu Kanada voitti ainoastaan kaksi nuorten MM-turnausta ja vain Yhdysvallat ylsi voitettujen MM-titteleiden osalta samaan määrään kuin Suomi.

Koska 2010-luku vetelee kirjaimellisesti viimeisiään, Kansainvälinen Jääkiekkoliitto IIHF päätti listata 2010-luvun All Star -miehistön Nuorten MM-kisojen osalta. Luonnollisestikaan tehtävä ei ollut helppo, sillä mukana on ollut liuta kertakaikkisen uskomattomia nuoria supertähtiä, joista osasta on kasvanut supertähtiä myös NHL-tasolle.

Tähän kuuden pelaajan tähdistöön selviytyi ainoastaan yksi suomalainen, nykyisin Carolina Hurricanesin paidassa pelaava Teuvo Teräväinen, joka oli johdattamassa kapteenin roolissa Nuoret Leijonat vuonna 2014 Malmössä pelatussa MM-turnauksessa maailmanmestaruuteen.

Teräväisen valintaa perusteltiin seuraavasti:

“Kolmella kultamitalillaan Suomi nousi ehdottomasti nuorten eliittiin. Mikä siis teki Teuvo Teräväisen vuoden 2014 esityksistä niin upean verrattuna vuosien 2016 ja 2019 miehistöihin?

Vuoden 2015 Stanley Cup -voittaja, Chicago Blackhawksin paidasta, teki ihmetekoja, kun Suomi voitti ensimmäisen nuorten maailmanmestaruutensa sitten vuoden 1998. Hän voitti turnauksen pistepörssin 15 tehopisteellään, tehden pelkästään kolmessa pudotuspeliottelussa kahdeksan tehopistettä ja mikä tärkeintä – Teräväinen toimitti kiekon Rasmus Ristolaiselle niin sanotussa kultaisessa maalissa, jolla Suomi kaatoi Ruotsin Malmössä jatkoajan jälkeen lukemin 3-2.

Jokereissa kiekko-oppinsa saaneella pelurilla ei ollut rinnallaan samanlaisia tukijoukkoja kuin esimerkiksi Patrik Laineella, Sebastian Aholla sekä Jesse Puljujärvellä vuonna 2016 ja/tai Kaapo Kakolla, Eeli Tolvasella ja Anton Lundellilla vuonna 2019. Lisäksi Teräväinen teki henkilökohtaista historiaa, kun hän ylitti vuotta aiemmin keräämänsä 11 tehopistettä.”

IIHF:n sivuilla julkaistussa artikkelissa listan ulkopuolelle jääneistä pelaajista esiin nostettiin maittain myös sellaiset nimet kuin Max Domi, Jordan Eberle, Connor McDavid, Ryan Nugent-Hopkins, Brayden Schenn, Sebastian Aho, Patrik Laine, Jesse Puljujarvi, Rasmus Ristolainen, Juuse Saros, Kirill Kaprizov, Alexander Romanov, Denis Godla, Sebastian Collberg, Filip Forsberg, Alexander Nylander, Johnny Gaudreau, John Gibson, Auston Matthews, Derek Stepan ja Jacob Trouba.

IIHF: 2010-luvun tähdistö Nuorten MM-kisoista

Maalivahti:

Andrei Vasilevskiy (Venäjä)

Puolustajat:

Ryan Ellis (Kanada)
Thomas Chabot (Kanada)

Hyökkääjät:

Evgeni Kuznetsov (Venäjä)
Teuvo Teräväinen (Suomi)
Troy Terry (Yhdysvallat)

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Urheiluvedot Exclusive: Talleta 25€ – saat 75€ pelirahaa!

Jaa