Ilya Kovalchuk palaa KHL:ään: hän ei päässyt yhteisymmärrykseen NHL-seurojen kanssa useista sopimusneuvotteluista huolimatta.

Ilya Kovalchuk palaa KHL:ään – ei löytänyt NHL-seuraa, luksuskoti myynnissä

Venäläiskonkari Ilya Kovalchuk palaa KHL:ään ja siirtyy Avangard Omskin riveihin, sillä hän ei löytänyt itselleen uutta NHL-seuraa.

Kun Ilya Kovalchuk palasi takaisin NHL:ään 35 vuoden iässä, vuonna 2018, oli hänellä tasan tarkkaan yksi tavoite: nousu kolmen kullan klubiin.

Kovalchuk oli jo voittanut olympiakultaa ja MM-kultaa, mutta Stanley Cup -voitto uupui vielä. Hänellä ei ollut mahdollista palata maailman kovimpaan kiekkoliigaan aiemmin, sillä hän oli siirtynyt vuonna 2013 NHL:stä niin sanotusti eläkkeelle eli toisin sanoen “Kovy” jätti New Jersey Devilsin itsenäisellä päätöksellä kesken sopimuksen taakseen.

Kokenut venäläislaituri allekirjoitti heinäkuussa 2018 kolmivuotisen ja 18,75 miljoonan dollarin sopimuksen Los Angeles Kingsin kanssa, jonka oli siis määrä kattaa myös tuleva NHL-kausi 2020-21. Kovalchukin ensimmäinen kausi Kalifornian auringon alla sujuikin vielä jokseenkin hyvin, mutta seuraavalla kaudella hän ei enää mahtunut Kingsin pelaavaan kokoonpanoon ja lopulta osapuolet purkivat sopimuksen yhteistuumin.

Kovalchuk jatkoi matkaansa minimipalkkaisella sopimuksella Montreal Canadiensiin, jossa hän pelasi erittäin hyvin. Canadiens oli kuitenkin jäämässä pudotuspelien ulkopuolelle, joten hän siirtyi Stanley Cup -unelmansa perässä Washington Capitalsiin.

Kovalchukin NHL-sopimus päättyi viime kauteen ja sen jälkeen hän kävi sopimusneuvotteluita muun muassa Canadiensin, Capitalsin, Anaheim Ducksin, Colorado Avalanchen ja Pittsburgh Penguinsin kanssa. Yhteisymmärrystä NHL-sopimuksesta ei kuitenkaan löytynyt minkään seuran kanssa ja niin Kovalchukin agentti ilmoitti, että 37-vuotias laituri palaa KHL:ään ja on allekirjoittamassa sopimuksen Avangard Omskin kanssa.

Kovalchukilla on vielä Devils-vuosiltaan New Jerseyssä massiivinen kartano, joka asetettiin myyntiin aiemmin tällä viikolla, hinnan ollessa vaatimattomasti 18 miljoonaa dollaria.

Marko Ollonqvist

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa