Jaromir Jagrin Kladno putosi Tshekin pääsarjasta, hävittyään runkosarjan viimeisen ottelun, joka oli niin sanottu kuolemanpeli; voittaja säilyi, putoaja tippui.

Jaromir Jagr pelaa enää vain tekemänsä lupauksen vuoksi? Palaa pudotuspeleissä?!

Tshekkilegenda Jaromir Jagr pelaa enää vain tekemänsä lupauksen vuoksi? Näin voisi päätellä hänen puheistaan, sillä 48-vuotias konkari paljastaa kärsivänsä motivaation puutteesta.

Jaromir Jagr pelasi viime kaudella varsin mallikkaasti Tshekin liigassa, omistamansa Kladnon paidassa. Seura kuitenkin putosi vuoden mittaiseksi jääneen visiitin jälkeen pääsarjasta ja hakee nyt paluuta takaisin korkeimmalle sarjatasolle.

48-vuotiasta tshekki-ikonia ei ole nähty vielä tämän kauden aikana tositoimissa, mutta ura ei ole kuitenkaan ohitse, selviää Jagrin NHL.com:lle antamasta haastattelusta.

– Tämä vuosi eroaa melkoisesti muista, koska me emme tiedä, mitä meillä on huomenna edessämme, ja se vie paljon energiaa, Jagr toteaa viitaten koronaviruspandemiaan.

– En harjoitellut tänä vuonna niin ahkerasti kuin aikaisempina vuosina, mutta haluan silti pelata vielä tällä kaudella. Se tapahtuu todennäköisesti pudotuspeleissä. Haluan olla pelaaja, joka kykenee auttamaan joukkuettaan, ja juuri nyt en ole sitä. Haluan kuitenkin auttaa Kladnon takaisin pääsarjatasolle.

Jagr myöntää kärsivänsä motivaation puutteesta, mutta aikoo pitää kiinni lupauksestaan pelata Kladnon ulkoilmaottelussa, jonka oli määrä olla ohjelmassa tällä kaudella, mutta se siirtyi koronaviruspandemian vuoksi ensi kaudelle.

– En osaa sanoa, miten pitkään haluan jatkaa pelaamista. Pelistä on tulossa koko ajan haastavampi. Kadotin ehkä “draivini” siinä kohtaa, kun halusin vielä todistaa kaikille pystyväni edelleen parantamaan peliäni.

– Koen motivaation puutetta uran jatkamisen suhteen, mutta tämä kausi ei tule olemaan missään nimessä urani viimeinen. Meidän oli määrä pelata joulukuussa ulkoilmaottelu, mutta se siirrettiin. En voi siirtyä eläkkeelle vielä, koska olen luvannut pelata siinä ottelussa.

Jagr pelasi viime kaudella Tshekin liigassa 38 runkosarjaottelua tehoin 15+14=29, mikä on täysin käsittämätön saavutus tämän ikäiseltä pelaajalta.

Marko Ollonqvist

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa