Jaromir Jagr pelannut Extraliga-kauden 2019-2020 toistaiseksi piste per peli -keskiarvolla!

VAU! Jaromir Jagr pelannut vain kuusi peliä – komeilee maalipörssin 7. sijalla!

Jaromir Jagr pelannut vain kuusi peliä ja komeilee siitä huolimatta maalipörssin 7. sijalla! Tshekki-ikoni on pelannut toistaiseksi piste per peli -tahdilla.

47-vuotiaita jääkiekkoilijoita löytyy maailmalta paljon, yleensä jäähallien höntsävuoroilta tai alasarjoista, mutta ei pääsarjatasoilta. Ei Euroopan huippusarjoissa.

Väärin.

Yksi kaikkien aikojen jääkiekkoilijoista, tshekki-ikoni Jaromir Jagr, nimittäin viilettää edelleen kaukalossa itseään jopa yli tuplaten nuorempien pelaajien seassa, eikä hän todellakaan roiku mukana vain kehäraakin roolissa, koska sattuu omistamaan edustamansa seuran.

Viime kaudella valtavista loukkaantumishuolista kärsinyt Jagr oli pelaamatta käytännössä ottaen koko Tshekin toiseksi korkeimman sarjatason runkosarjan, mutta kun nousukarsinnat käynnistyivät, kävi hän takomassa 11 otteluun tehot 10+3=13 ja nostamassa Rytiri Kladnon pääsarjatasolle.

Jagrille mennyt kesä oli jälleen loukkaantumisten värittämä ja hän oli käytännössä ottaen treenaamatta kolme kuukautta, keräten siinä sivussa lisää elopainoa. Se sai hyökkääjälegendan pohtimaan aidosti uransa jatkoa, mutta kun harjoitusottelut sujuivat hyvin – siitäkin huolimatta, että hän hyppäsi mukaan täysin kylmiltään, päätti hän jatkaa pelaajauraansa ainakin vielä vuoden verran.

Eikä Jagrin ole tarvinnut tuota päätöstä katua.

Jagrilta jäi väliin pari joukkueensa kauden avausottelua, mutta heti paluuottelussaan hän iski myös kauden avausmaalin ja heitti “jagrmaista jerryä” toimittajille.

– Uskoakseni minulta löytyy edelleen laukaus, joten älkää huoliko – kyllä minä laitan pari sisään, jos pääsen vapaaseen paikkaan, Jagr kommentoi ottelun jälkeen Hokej.cz-sivustolle.

Jagr on laittanut tähän mennessä hieman enemmän kuin “pari”.

Hän on pelannut toistaiseksi kuluvan kauden aikana Tshekin Tipsport Extraligassa kuusi ottelua ja pommittanut niissä tehot 5+1. Kyllä, lähes viisikymppisenä hän pelaa edelleen yhdessä Euroopan kovimmista sarjoista piste per peli -tahdilla ja lähestulkoon myös maali per peli -tahdilla.

Itse asiassa Jagr majaileekin tällä hetkellä Extraligan maalipörssissä seitsemännellä sijalla, vaikka hän on pelannut 2-4 ottelua vähemmän kuin muut pelaajat, ja hän on yksi 21:stä Extraliga-pelaajasta, jotka ovat pelanneet alkukauden 2019-2020 piste per peli -keskiarvolla; mukana tuossa joukossa ovat myös yhden ottelun ja niissä yhden tehopisteen tehneet pelaajat.

Kaiken kaikkiaan Extraligassa on pelannut tällä kaudella 322 pelaajaa, joten se kertoo kaiken oleellisen siitä, miten kova Jagrin alkukausi on ollut.

Myös joukkueen meno on ollut noususuhdanteista ja liekö sattumaa tai ei, Kladno on voittanut Jagrin palattua kokoonpanoon viidestä pelistään kolme ja hävinnyt ainoastaan kertaalleen varsinaisella peliajalla. Kauden kaksi ensimmäistä ottelua, joissa Jagr ei ollut mukana, Kladno hävisi rumasti maalierolla 4-11.

Tällä hetkellä Kladno majailee sarjataulukossa 11. sijalla ja se on ainoastaan pisteen päässä viimeisestä pudotuspelipaikasta.

On päivänselvää, ettei kahteen viime otteluun tehot 3+1 painanut Jagr tule pelaamaan kauden kaikkia runkosarjaotteluita, mutta toivon mukaan hän siivittää Kladnon tällä kaudella Extraligan pudotuspeleihin, sillä keväisin hän on ollut viime kaudet uskomattomassa lennossa.

Ja, jos joku yrittää kyseenalaistaa Extraligan tason, niin kuluvalla CHL-kaudella esimerkiksi sekä Suomen mestari HPK:n että sveitsiläisjätti Zugin kanssa samassa lohkossa pelaava HC Skoda Plzen, joka on Tshekin pääsarjassa neljäntenä, johtaa lohkoaan neljän pelatun ottelun jälkeen ja Pelicansin kanssa samassa lohkossa oleva HC Ocelari Trinec, joka on Extraligassa toisena, on niin ikään kiinni jatkopaikassa.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa