Mikäli 48-vuotiaan Jaromir Jagrin ura on ohi, poistuu hän takavasemmalle kenties kaikkien aikojen suurimpana jääkiekkolegendana.

Jatkuuko Jaromir Jagrin ura? “Ennen autoin voittamaan, enää en”

Jatkuuko 48-vuotiaan Jaromir Jagrin ura Kladnon pudottua sarjaporrasta alemmaksi? Se on tällä hetkellä polttava kysymys tshekkiläisessä jääkiekossa.

Vielä muutama vuosi sitten Jaromir Jagr, joka pelasi tuolloin NHL:ssä, kertoi olevansa valmis pelaamaan viisikymppiseksi saakka.

Nyt Jagrilla on ikää 48 vuotta ja sekä hänen edustamansa että omistamansa Kladno on pudonnut juuri sarjaporrasta alemmaksi. Vieläkö tältä tshekki-ikonilta löytyy virtaa jatkaa uraansa?

– En todella osaa sanoa. Rakastan jääkiekkoa edelleen, mutta tiedän sen olevan vuosi vuodelta vaikeampaa, Jagr pohti pettymyksellisen Litvinov-ottelun jälkeen Hokej.cz:lle.

Jagr on ollut aina joukkueensa parhaimmistoa, on hän sitten pelannut missä maassa, sarjassa tai joukkueessa tahansa. Kuluvalla kaudella hän pelasi Extraligassa eli Tshekin pääsarjassa 38 ottelua, tehden niissä erinomaiset tehot 15+14=29.

Mutta se ei tällä hetkellä Jagria lohduta. Putoamisen varmistaneessa runkosarjan päätösottelussa, jossa voittaja säilyi ja häviäjän kohtalona oli putoaminen, pisteittä jäänyt tshekkilegenda ei ollut tyytyväinen omaan suoritukseensa.

Juuri tuo ottelu olikin ikään kuin märkä rätti vasten Jagrin kasvoja.

– Olen tottunut pelaamaan tällaisissa otteluissa paljon paremmin kuin nyt. Autoin aina joukkuettani voittamaan, mutta se ei ole tilanne enää. En ole enää sellaisessa tilanteessa, joten myös nälkäni on luonnollisesti alhaisempi kuin se oli kymmenen vuotta sitten.

– Kaikki riippuu nyt siitä, löydänkö tarkoituksen sille, että jatkaisin uraani. Minun on löydettävä jokin tarkoitus pelaamiselle toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Katsotaan, mitä tapahtuu.

Mikäli tämä tappio Litvinoville jää Jagrin pelaajauran viimeiseksi otteluksi, poistuu hän kaukalosta todellisena jääkiekkolegendana – kenties kaikkien aikojen suurimpana sellaisena.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Kaikki Urheiluvedot.com:n ilmaiset vetovihjeet täältä!

Jaa