Nyt se on varmaa: Jesse Puljujärvi jatkaa loppukauden Kärpissä, sillä NHL:n takaraja rajoitettujen vapaiden agenttien osalta oli puoliltaöin.

Nyt se on varmaa! Jesse Puljujärvi jatkaa Kärpissä, Julius Honka JYPissä!

Jesse Puljujärvi jatkaa loppukauden ajan Oulun Kärpissä, sillä mahdollisuus pelata kuluvalla kaudella NHL:ssä umpeutui puoliltaöin.

NHL-seurat eivät voi tästä hetkestä eteenpäin hankkia uusia vahvistuksia rajoitettujen vapaiden agenttien osalta. Takaraja tälle oli puoliltaöin Suomen aikaa ja se on nyt siis umpeutunut.

Samalla tämä tarkoittaa sitä, että Jesse Puljujärvi tulee viettämään, varsin odotetusti, kuluvan kauden Liigassa ja Oulun Kärppien paidassa. Puljujärvi ilmaisi jo itse hyvissä ajoin, ettei hänellä ole aikomusta palata Pohjois-Amerikkaan kauden 2019-2020 aikana, mutta takaportti tälle oli luonnollisesti olemassa.

Ja itse asiassa ei ollut kovinkaan kaukana, etteikö tuo takaportti olisi aukeutunut.

– Puljujärven kauppaaminen oli todella lähellä pari viikkoa sitten. Kaupassa osapuolina olisivat olleet Edmonton Oilers ja New York Rangers, mutta tuo vaihtokauppa kariutui aivan viime metreillä, TSN:n toimittaja Rick Dhaliwali kertoo TSN 1040 -radiokanavalla.

Ongelmaksi muodostui kuitenkin Oilersin GM:nä toimivan Ken Hollandin haluttomuus pudottaa suomalaisen hintaa.

Todellisena NHL:n sisäpiiriläisenä tunnettu Pierre LeBrun puolestaan paljasti, että peräti neljä tai viisi seuraa oli yhteyksissä Oilersin suuntaan vielä aivan viime päivien aikana.

– 4-5 seuraa on ollut yhteyksissä Oilersin suuntaan viime päivinä. Oilers olisi ymmärtääkseni halunnut valmiin hyökkääjän tai vaihtoehtoisesti hyökkääjälupauksen sekä varausvuoron, LeBrun kertoi Twitter-tilillään.

Puljujärven kauppaaminen kuluvan kauden aikana on toki edelleen mahdollista, mutta sillä ei ole enää vaikutusta siihen, missä nuori suomalaislaituri tulee pelaamaan loppukauden ajan.

Paluu Ouluun on ollut Puljujärvelle toistaiseksi todella positiivinen asia: hän on pelannut Kärpissä kuluvalla kaudella 25 ottelua tehoin 11+13=24, tehotilaston ollessa +18. Lisäksi Puljujärvi oli Leijonien matkassa Karjala-turnauksessa, jossa hän merkkautti kolmeen otteluun yhden syöttöpisteen.

Puljujärven vahvat otteet Suomessa ovat olleet tärkeä asia myös Oilersille, sillä kiinnostus vuoden 2016 NHL Draftin nelosvarausta kohtaan on kasvanut hänen esitystensä myötä.

Myös Julius Honka tulee viettämään loppukauden Liigassa, JYPin paidassa.

Honka jätti siirtopyynnön Dallas Starsille syksyllä ja hän toivoi aivan viime metreille saakka pääsevänsä pelaamaan loppukaudeksi NHL:ään, mutta siirto uuteen seuraan jäi toteutumatta, sillä Stars ei saanut suomalaispuolustajasta haluamaansa vastinetta.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa