Petr Čech voitti lätkädebyyttinsä rankkareilla ja hänet valittiin heti ensimmäisessä ottelussaan täysin ansaitusti ottelun parhaaksi pelaajaksi.

KUVA: Petr Čech voitti lätkädebyyttinsä rankkareilla – maskissa mm. Hasek!

Iso-Britannian kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle sopimuksen tehnyt ex-jalkapallovahti Petr Čech voitti lätkädebyyttinsä rankkareilla.

Kun Guildford Phoenix julkaisi torstaina verkkosivuillaan tehneensä sopimuksen viime kauden jälkeen jalkapallouransa lopettaneen Peter Čechin kanssa, moni suhtautui asiaan vain julkisuustemppuna; itse asiassa lähes poikkeuksetta jokaisen ensimmäinen ajatus oli se, että kyse on vain korkeintaan yhden virallisen ottelun mittaisesta sopimuksesta.

Todellisuus oli kuitenkin toinen, sillä Phoenix tarjosi hänelle suoraan koko kauden 2019-2020 kattavan sopimuksen.

Samalla brittiseura ilmoitti Čechin tekevän jääkiekkodebyyttinsä viikonloppuna ja niin myös kävi: Phoenix kaatoi Swindon Wildcatsin kakkosjoukkueen voittolaukauskilpailun päätteeksi lukemin 3-2.

Čech valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi, eikä kyse ollut mistään hyväntekeväisyydestä.

Čechin meno kaukalossa näytti siltä kuin hän olisi pelannut pidempäänkin jääkiekkomaalivahtina. Hänen otteensa kahden puhtaalla pelillä kauden aloittaneen joukkueen välillä olivat todella vakuuttavalla tasolla ja voittolaukauksissa hän pysäytti neljästä kohtaamastaan rankkariyrityksestä kaksi.

– Halusin voittaa, se oli pääasia ja olen onnellinen, että onnistuimme siinä. Olin yllättynyt, etten ollut sen hermostuneempi. En tiennyt mitä odottaa, joten oli hienoa huomata, miten nopeasti kroppani sopeutui varsinaisen pelin vaatimuksiin, Čech totesi The Guardianin mukaan ottelun tauottua.

– Pelkästään yhdessä ottelussa pelaaminen oli unelmani jo lapsuudessa ja nyt se toteutui. Kukaan ei voi ottaa tätä minulta ikinä pois ja se on todella hienoa.

– Jos sinulla on unelma, jahtaat sitä ja teet kaikkesi sen eteen… Tein niin jalkapallossa ja kaikki unelmani kävivät toteen. Sanoin (etukäteen), että tämä saattaa olla se viimeinen unelmani (urheilussa), jonka halusin saavuttaa ja tein paljon töitä tämän eteen.

Maskimaalauksensa suhteen Čech teki varsin mielenkiintoisen ratkaisun, kun hän maalautti sekä Arsenalin että Chelsean logot kypäräänsä. Toki hän edusti molempia seuroja uransa aikana, mutta edellä mainitut seurat ovat keskenään paikallisvastustajia ja välit eivät ole aivan sieltä kaikkein lämpimimmästä päästä.

Ikänsä puolesta kokeneen tshekkivahdin kypärästä löytyy myös legendaarisen tshekkivahdin, Dominik Hasekin, kuva ja lisäksi hän käyttää “Dominaattorin” tutuksi tekemää pelinumeroa 39. Čech paljasti lätkäsopimuksensa julkistuksen yhteydessä olleen nuorempana intohimoinen jääkiekkofani ja mitä ilmeisimmin idoli löytyi tolppien välistä.

Tässä vielä kuva Čechin maskista:

Ja video voiton Phoenixille ratkaisseista rankkaritorjunnoista:

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa