Jonne Virtanen syyttää TPS:ää kaksinaamaisuudesta, avautuu potkuistaan, kertoo hankaluuksistaan työllistyä ja paljon muusta.

IL: Jonne Virtanen syyttää TPS:ää kaksinaamaisuudesta – alasti sammumisesta tuli pysti!

Potkut saanut Jonne Virtanen syyttää TPS:ää kaksinaamaisuudesta: hänet irtisanottiin alkoholinkäytön vuoksi, mutta hän sai samasta asiasta myös pystin.

TPS antoi muutama viikko sitten potkut fanien suosikille, Jonne Virtaselle. Perusteina potkuille toimi runsas alkoholinkäyttö työtehtävissä.

Virtaselle potkujen todellinen syy on täysi mysteeri ja miettiessään asiaa hän on keksinyt yhden syyn ratkaisulle.

– Mun sopimuksen purkaminen on täysin aiheeton. Mulle ilmoitettiin, ettei tarvi tulla enää paikalle ja tämä Tanskan reissu oli viimeinen niitti. Mä oon aika paljon yrittäny miettiä sitä, että kenelle mä olen sanonut jotain tai mikä on se asia, joka on pahottanu jonkun mielen, Virtanen pohtii Iltalehden Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa potkujensa syytä.

– Tää on vain mun ajatus, mutta ainut mitä mä keksin: seurahan on ollut taloudellisesti tappiollinen – tehnyt huonoa tulosta – mulla on hyvä sopimus ja siitä yritetään säästää. Se on erittäin hyvin neuvoteltu. Ite oon sen neuvotellu, niin tiedän.

Virtanen, joka perää TPS:ltä 164 000 euroa eli potkujen jälkeistä 18 kuukauden palkkaansa, sanoo turkulaisseuran toiminnan olevan kaksinaamaista. Hänellä on tähän myös erinomaiset perusteet – saihan hän omien sanojensa mukaan pystin siitä, että sammui alasti baariin viime kauden päättäneen HPK-pudotuspelisarjan jälkeen.

– Se on TPS-gaalassa saatu. Seura järjestää meille juhlan, jossa on pelaajat, toimisto ja omistajat paikalla. Siellä sitten, vaikka tätä kuinka kritisoitiin myös seuran puolesta, he jakoivat mulle tällaisen vuoden sykähdyttävimmän urheiluteko -palkinnon. Mä sain pokaalin siitä, että olin sammunut alasti. Siellä oli taustalla screenillä aika iso alaston Jonne Virtanen (palkintoa jakaessa).

Itse alastonkuvaa Virtanen kertoo häpeävänsä, mutta tarina taustalla on kuitenkin hieman erilainen kuin voisi ehkä ymmärtää: hän ei nimittäin itse sammunut alasti, vaan vaatteiden katoaminen oli seurausta kavereiden “källistä”.

– Enhän mä tuosta ylpee ole. Se on mun virhearviointi, että mä olen tuohon sammunut. Olin sammunut ja itsekin olin vähän ihmeissäni, kun herätessä olin alasti. Kaverit teki pienen sisäpiirijekun, ne ajatteli ottaa valokuvan, lähettivät kaverille ja sehän lähti sitten leviämään.

Virtanen mainitsi haastattelussa Tanskan reissun ja siitä Susanne Päivärinta halusi kuulla lisää. 31-vuotias jässikkä myönsi olleensa reissun aikana humalassa, mutta sanoi myös pystyvänsä 100-prosenttisesti todistamaan, ettei ollut ainoa.

– Meillä oli seuran kustantama joukkueen tulokas-illallinen ja siinä sitten jätkien kanssa heitettiin vähän vapaalle: ei mun tarvi sitä salata, kyllä siinä oli alkoholiakin mukana illanvietossa. Pystyn sen 100-prosenttisesti todistamaan.

“Kyllähän tällainen torpedoi, kun tämä tuli julkisuuteen ja mä en vieläkään ymmärrä, miksi tätä käydään julkisuudessa”

Potkuistaan Jonne Virtanen kertoi kuulleensa TPS:n urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäeltä, kun hän saapui uintireissulta lastensa kanssa.

– Olin lasten kanssa uimassa ja oli akku loppu. Tulin kotiin ja avopuoliso kertoi, että Niittymäki on soittanu ja sitten mä tästä kuulin. Mun mielestä siellä ei tapahtunut mitään erikoista tai muusta poikkeavaa. Mulla on meidän Tanskan reissusta kuvia ja videoita – se on jokaisen oma tulkinta, onko se järkevää vai ei, mitä siellä on tapahtunu, mutta kyllä niistä näkee, etten mä siellä yksin ole heilunu.

TUTOssa ainakin marraskuun maajoukkuetaukoon saakka omakustanteisesti pelaava Virtanen paljastaa olleensa yhteydessä muihin suomalaisseuroihin (Liiga), mutta nyt pinnalla oleva kohu on tehnyt hänestä nimen, jota omalla tavallaan vältellään.

– Ollaan käyty suomalaiset seurat läpi. Mä ymmärrän seuroja. Kyllähän tällainen torpedoi, kun tämä tuli julkisuuteen ja mä en vieläkään ymmärrä, miksi tätä käydään julkisuudessa. Siis täähän ei ole seuralle hyvä (TPS:lle) ja tämä on mulle ammatillisesti tosi vaikeeta. Vaikka ne on vain lehtien kirjoituksia, niin kyllähän ne vaikuttaa väkisin mun työnhakuun.

Virtanen kertoo törmänneensä eilen kaupungilla TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskiseen, jonka kanssa hänen on väitetty ottaneen voimakkaasti yhteen. Kaksikko oli kuitenkin naureskellut yhdessä otsikoille, toivottanut tsempit toisilleen ja lähteneet eri suuntiin.

– En ole ottanut (yhteen). Mä olen 13 vuotta pelannut ammattilaisena ja mä en ole niin hyvä, että voisin tehdä mitä vaan. Kyllä mä tiedän, että pelaajat ei riitele päävalmentajan kans – varsinkaan nelosketjun pelaajat. Sehän on ammatillinen itsemurha, jos sä niin teet. Mutta voihan eri mieltä olla. Sä vain tuot ne valmentajan tietoisuuteen, valmentaja tekee päätökset ja sen mukaan mennään. Valmentajalle maksetaan siitä.

Virtasen syytökset TPS:n kaksinaamaisuudesta perustuvat ennen kaikkea nuuskaan. Virtanen on saanut tuomion nuuskan ostamisesta ja seura puolestaan tuomitsi hänet sekä tutki asiaa sisäisesti, vaikka nuuskaa päätyi itse asiassa seuran johtoportaan käyttöön.

– Mua kritisoitiin ja tehtiin sisäinen tutkinta siitä, että mä olin ostanut nuuskaa. Enkä mä kiellä sitä, mutta mä en ole ikinä saanut euroakaan siitä, että mä olisin myynyt nuuskaa. Samaan aikaan tehdään sisäisiä tutkintoja ja kritisoidaan, ettei seuran työntekijä voi näin tehdä ja mä tiedän tasan tarkkaan, mihin sitä nuuskaa on mennyt: mä en sano nimiä, mutta kannattaa aloittaa ihan sieltä yläkerrasta, jotka tekee heidän tutkielmiaan. Mä en puhu pelaajista, enkä valmentajista, enkä huoltajista…

– Mun mielestä on aika kaksnaamaista ruveta puhumaan tuollaista. Kun halutaan pitää jotain kuvaa ja tuomita mua jostain asioista, niin ollaan nyt sitten rehellisiä. Onko tämä se arvo, jolla halutaan mennä? Sen verran he vois sitä sisäistä tutkintaansa keskeyttää ja maksaa mulle omat nuuskavelkansa. Miten kukaan kehtaa tehdä noin?

Lähes puolituntisen haastattelun voit katsoa Iltalehden sivuilta.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa