Ilves antoi potkut Karri Kivelle – “Ilme, kuri ja puolustuspelaaminen hukassa”

Ilves antoi potkut Karri Kivelle: meneillään oleva kausi oli hänen neljäs tamperelaisseuran peräsimessä, mutta se jäi nyt pahasti kesken.

Liiga-kausi 2019-2020 on ehtinyt vanhentua Tampereen Ilveksen osalta nyt seitsemän ottelun verran. Lopputuloksena on ollut ainoastaan yksi voitto ja kuusi tappiota, maalieron ollessa karmaiseva 17-28.

Tietynlaisena mustana hevosena kauteen lähtenyt Ilves on siis alisuorittanut pahemman kerran ja se koitui lopulta todella nopeasti päävalmentaja Karri Kiven kohtaloksi.

Ilves tiedotti nimittäin verkkosivuillaan irtisanoneensa Kiven ja samalla Jouko Myrrän, joka on mukana tamperelaisten valmennusjohdossa niin ikään neljättä kauttaan, kerrottiin nousevan uudeksi päävalmentajaksi vuoteen 2021 ulottuvalla sopimuksella.

– Joukkueen pelillinen ilme, pelikuri ja puolustuspelaaminen ovat olleet hukassa, ja siksi päädyimme tekemään muutoksen. Meillä on kova luotto joukkueeseemme ja siihen, että Jouko Myrrä päävalmentajana yhdessä muun valmennusryhmänsä kanssa on oikea mies palauttamaan Ilveksen peli-identiteetin, mikä mahdollistaa myös paremman urheilullisen menestyksen, Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela kommentoi tiedotteessa.

Kiven aikakaudella usko Ilveksen tekemiseen on palannut jääkiekkopiireissä isosti takaisin, joten välttämättä ihan jokainen ei ole nyt tehdyn päätöksen taustalla, joskin samaan aikaan tulokset puoltavat ratkaisua.

Ilves nähdään ensimmäistä kertaa uudessa komennossa kaukalossa keskiviikkona, kun joukkue matkaa sarjataulukossa kolmantena majailevan Lahden Pelicansin vieraaksi.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa