Mestis nolasi Liigan: Imatran Ketterä sai Kisapuiston täyteen, SaiPa ei kertaakaan!

schedule 17 huhtikuun 2019 - 01:07

Mestis saattoi Liigan melkoisen huonoon valoon: Imatran Ketterä sai Kisapuiston täyteen Mestis-finaalissa, SaiPa ei koko kauden aikana.

Lappeenrannassa sijaitsevaan perinteikkääseen Kisapuistoon mahtuu 4 820 katsojaa.

Liigassa runkosarjan jälkeen niin sanotulle säälipleijarikierrokselle selvinnyt SaiPa ei saanut hallia kauden 2018-19 osalta ainoatakaan kertaa täyteen, mikä aiheuttaa eittämättä aihetta huoleen – kuten Liigan yleisömäärät myös muutoinkin.

Sen sijaan Mestiksen finaaleihin tiensä taistellut sarjanousija Imatran Ketterä onnistui tempussa, jossa SaiPa ei: kun joukkue kohtasi tiistaina pelatussa ensimmäisessä finaaliottelussa KeuPan, hallissa oli täydet 4 820 katsojaa.

Ketterä pelasi poikkeuksellisesti ensimmäisen finaalin Lappeenrannassa, joskin jatkossa sen on määrä pelata loput kotiottelunsa 1 500 katsojaa vetävässä Imatra Spa Areenassa.

SaiPa ja Liiga asetettiin siis Ketterän ja Mestiksen toimesta melkoisen huonoon valoon.

Eikä tässä voi piiloutua edes sen taakse, että Ketterä pelaa finaaleissa ja SaiPa jäi 1. pudotuspelikierrokselle; kyse on nimittäin Liigan kohdalla suomalaisen jääkiekkoilun päätuotteesta.

Vielä surullisemmaksi tilanteen tekee SaiPan osalta se, että joukkueen pudotuspeliurakan viimeisessä kotiottelussa, jossa se oli pakkovoiton edessä Tampereen Ilvestä vastaan, katsomossa oli ainoastaan 3 364 katsojaa, mikä on siis lähes Ketterän kotihallin verran vähemmän kuin imatralaisilla.

Itse ottelu päättyi Ketterän juhliin, kun Valtteri Lipiäinen, joka osui ottelussa kahdesti, viimeisteli 5-4-voittomaalin ajassa 59:51.

NHL Pudotuspelit 2019 – tässä otteluparit, ohjelma ja aikataulut!