Liigan kurinpidolla on vihdoin linja, ja kova sellainen, mutta johdonmukaisuus Liigan toiminnasta näiltä osin puuttuu edelleen.

Kommentti: Liigan kurinpidolla on vihdoin linja, mutta edelleen tilanteita katsotaan läpi sormien!

Liigan kurinpidolla on vihdoin linja, oli siitä sitten mitä mieltä tahansa, mutta jostain syystä osa tilanteista katsotaan edelleen läpi sormien.

Kim Strömberg – 0 ottelua.
Martin Berger
– 0 ottelua.
Matias Lehtonen
– 2 ottelua.
Arto Laatikainen – 6 ottelua.
Ville Varakas – 6 ottelua.
Jussi Jokinen – 8 ottelua.

Liigan kurinpito on ottanut todella tiukan linjan Liiga-kaudeksi 2019-2020, mitä tulee sen antamiin rangaistuksiin.

Siitä, onko kyseessä liian ankara linja, juuri sopiva tai liian lepsu, voi olla montaa mieltä, mutta kaikkein tärkeintä on se, että nyt se linja löytyy.

Samaan aikaan on kuitenkin vaikea ymmärtää kurinpidon joitain ratkaisuja. Eikä nyt ole kyse siitä, millaisia tuomioita pelaajille annetaan, kun tilanteet otetaan käsittelyyn, vaan päätöksistä jättää jotkin tapaukset kokonaan käsittelemättä.

Miten voi olla mahdollista, että Jokiselle tuomitaan kahdeksan ottelun pelikielto ja samaan aikaan KooKoon Martin Bergerin tai Kim Strömbergin kohdalla tilannetta ei edes viedä kurinpidon käsiteltäväksi?

Näissä kaikissa tilanteissa kyseessä oli tahallinen kiekottoman pelaajan taklaaminen ja joku voisi sanoa, että jokaisessa niistä kohteena oli pää.

En ota tässä nyt siihen kantaa, olisiko Bergerille tullut antaa yhtä kova tuomio kuin Jokiselle, mutta voisiko joku edes yrittää vastata kysymykseen: mikä homma?

Itse otan paljon ennemmin kovemman kuin pehmeämmän linjan, mitä tulee pelikieltojen pituuksiin, mutta kovemmassa linjassa on sellainen juttu, ettei tällaisia Bergerin tai Strömbergin kaltaisia törttöilyjä voi jättää käsittelemättä yhden ainoata kertaa.

Muuten uskottavuus karisee välittömästi.

En tiedä, pitäisikö Liigan järjestää päävideotuomareille jokin ylimääräinen koulutus niiltä osin, millaiset tilanteet pitää tuoda eteenpäin kurinpidon käsittelyyn vai mitä, mutta jotain tässä täytyy tehdä.

Tai itse asiassa vielä parempi olisi antaa kurinpidon päättää itsenäisesti, kunkin tilanteen kohdalla, onko sitä syytä ottaa tarkempaan analyysiin vai ei.

Ja samaan aikaan sekä fanien, pelaajien että valmentajien näkökulmasta olisi ennen kaikkea opettavaista kuulla, miksi jotain tekoa ei katsottu pelikiellon arvoiseksi; tämäkin kuitenkin vaatisi sitä, että ainoa päättävä taho on kurinpitoelin.

Siinä, missä Liigan kurinpito yrittää aiempaa kovemmalla linjalla päästä pellen maineestaan, osa päävideotuomareista yrittää nähtävästi kaikkensa, ettei maine vain missään nimessä kohenisi.

Niin tai näin, johdonmukaisuutta Liiga ei ole löytänyt näiden valitettavien tapausten osalta edelleenkään.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa