Samuel Helenius ohittaa maaleissa pian isä Sami Heleniuksen, vaikka isä pelasi urallaan lähes 400 runkosarjaottelua enemmän Liigassa kuin poika on toistaiseksi pelannut.

17-vuotias Samuel Helenius ohittaa maaleissa pian isänsä Sami Heleniuksen!

JYPin paidassa kiekkoileva Samuel Helenius ohittaa maaleissa pian isä Sami Heleniuksen, vaikka hän on pelannut 385 Liiga-ottelua vähemmän.

Uransa vuonna 2010 lopettanutta Sami Heleniusta ei koskaan tunnettu varsinaisesti minään maalintekijänä tai pistenikkarina, vaan lähinnä kovaotteisena puolustajana, joka ei todellakaan pelännyt pudottaa hanskojaan: hän pelasi Liiga-urallaan 394 runkosarjaottelua ja otti niissä käsittämättömät 1 054 jäähyminuuttia, teki viisi maalia ja keräsi kasaan 20 tehopistettä.

Nykyisin Liiga-kaukaloissa viilettää jälleen nimi Helenius, mutta kyse ei ole suinkaan Samin paluusta kaukaloihin JYPin paidassa, vaan sen sijaan kyseessä on hänen 17-vuotias poikansa Samuel.

Sentterinä viihtyvä Samuel on jo nyt isäänsä pidempi, sillä hänellä on mittaa huimat 199 senttiä – kolme senttiä enemmän kuin isällään. Sen sijaan painoa on selkeästi vähemmän, sillä pelivuosinaan Sami painoi noin 105 kiloa, kun taas teini-ikäisen Samuelin paino on 83 kiloa.

Kokoa ja fyysiikkaa lukuun ottamatta, isällä ja pojalla ei ole juurikaan yhtäläisyyksiä jääkiekkoilijoina ja itse asiassa vasta yhdeksän Liiga-ottelua pelannut Samuel on kiilaamassa pikavauhtia isänsä edellä tehdyissä maaleissa; Samuel on nimittäin heiluttanut maaliverkkoja jo neljä kertaa eli vain yhden kerran vähemmän kuin isänsä koko Liiga-urallaan.

Samuel osui eilen JYPin 2-6-tappioon päättyneessä kotiottelussa Ilveksen verkkoon, kun kolmosketjun sentterinä pelannut nuorukainen onnistui maalinteossa alivoimalla.

Nuoremmalle Heleniukselle tarjoutuu mahdollisuus nousta isänsä rinnalle ja jopa ohittaa hänet jo tänään, kun kymmenentenä sarjataulukossa majaileva JYP kohtaa vieraskaukalossa seitsemättä sijaa hallussaan pitävän Helsingin IFK:n.

Marko Ollonqvist

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa