Jääkiekon MM-kisat on peruttu vuoden 2020 osalta: näin ollen Suomi tulee olemaan kahden vuoden ajan hallitseva maailmanmestari.

IIHF tiedotti: Nyt se on virallista! Jääkiekon MM-kisat on peruttu

Miesten jääkiekon MM-kisat on peruttu tältä keväältä: näin ollen Suomi tulee olemaan hallitseva maailmanmestari myös toisen vuoden putkeen.

IIHF tiedotti virallisesti odotetun ratkaisun: Sveitsiin suunnitellut jääkiekon MM-kisat jäävät pelaamatta.

Päätös perustuu koronaviruspandemiaan, joka on käytännössä ottaen seisauttanut koko urheilukentän pidemmäksi aikaa.

– Karu todellisuus iski vasten kansainvälisen jääkiekkoperheen kasvoja ja meidän on vain hyväksyttävä se. Koronavirus on maailmanlaajuinen ongelma ja sen leviämisen hillitseminen vaatii suunnattomia toimia lajiliitoilta. IIHF:n on tehtävä kaikkensa tukeakseen tätä taistelua, IIHF:n puheenjohtaja Rene Fasel toteaa tiedotteessa.

Myös Sveitsissä kisaorganisaatio hyväksyi päätöksen.

– Me hyväksymme tämän päätöksen, jonka IIHF on tehnyt. Toki tämä on valtaisa pettymys kisojen järjestelytoimikunnalle. Tilanne on poikkeuksellinen kaikille, joita se koskettaa, kisojen järjestelyitä johtamassa ollut Gian Gilli toteaa.

Tiedotteessa todetaan, että päätöksellä perua kisat on kauaskantoiset vaikutukset Kansainvälisen jääkiekkoliiton, sen yhteistyökumppaneiden osalta ja kisoihin tulossa olleiden maiden osalta.

Kisojen siirtäminen oli mahdotonta ja nyt keskustelunaiheena tulee olemaan se, onko Sveitsi ensi vuonna MM-kisojen järjestäjämaa. Mikäli kisat järjestetään ensi keväänä Sveitsissä, tarkoittanee se sitä, että myös Suomen vuoden 2022 kisaisännyys siirtyy vuodella eteenpäin. Luonnollisesti tämä tarkoittaisi sitä, että keväälle 2021 Valko-Venäjälle ja Latvialle myönnetty kisaisännyys siirtyisi Suomen kisojen paikalle.

Leijonat juhli viime keväänä jääkiekon maailmanmestaruutta Slovakiassa, joten Suomi tulee toimimaan kahden vuoden ajan hallitsevana maailmanmestarina.

Marko Ollonqvist
Toronto

SEURAA KORONAVIRUKSEN VAIKUTUKSIA URHEILUUN TÄÄLTÄ:
UV seuraa: Näin koronavirus vaikuttaa urheiluun!

Jaa