Jukka Jalonen teki jatkosopimuksen Leijoniin: jatkaa MM-kotikisoihin saakka!

Huikea uutinen! Jukka Jalonen teki jatkosopimuksen Leijoniin – sisältää NHL-pykälän

Suomen yllätykselliseen maailmanmestaruuteen kevään MM-kisoissa, Slovakiassa, johdattanut Jukka Jalonen teki jatkosopimuksen Leijoniin.

Leijonat jatkaa tutussa komennossa ainakin vuoden 2022 MM-kotikisoihin saakka, kun kahdesti Suomen maailmanmestariksi johdattanut Jukka Jalonen raapusti nimensä jatkopaperiin.

Jalosen aiempi sopimus kattoi vielä tulevat MM-kisat, joten jatkoa tuli kahden vuoden verran.

– Maajoukkueen valmentaminen on kenelle tahansa valmentajalle kunnia-asia. On hienoa saada tehdä töitä oman maan huippupelaajien kanssa lajin kansainvälisellä huipulla. Nyt edessä on vielä aivan huikeita tapahtumia, sokerina pohjalla kevään 2022 olympialaiset ja MM-kotikisat, joissa pääsen olemaan mukana, Jalonen toteaa Suomen Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

56-vuotias Jalonen pitää tärkeänä, että jatkosopimus saatiin maaliin jo nyt.

– On tärkeää, että A-maajoukkue saa uuden kauden kynnyksellä työrauhan.

Haluatko suosikkiseurasi pelipaidan?
50 nopeinta mukaan, 25 voittaa suosikkijoukkueensa pelipaidan!

Suomen Jääkiekkoliitossa hykerreltiin luonnollisesti tyytyväisinä jatkosopimuksen myötä.

– Jukka Jalonen oli meidän ykkösvaihtoehtomme ja olemme äärimmäisen tyytyväisiä siihen, että yhteisymmärrys löytyi. Tämä ratkaisu tuo maajoukkueen toimintaan jatkuvuutta ja pitkäjänteisyyttä, Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Heikki Nummela totesi tyytyväisenä.

Jalosen sopimus sisältää NHL-pykälän, eikä Jääkiekkoliitto halua missään nimessä olla esteenä, mikäli tällainen harvinaislaatuinen mahdollisuus tarjoutuu.

– Suomalaisia valmentajia ei juuri ole NHL:ssä ollut emmekä halua olla esteenä, jos Jukalle sopimuskauden aikana aukeaa NHL:ssä sellainen valmentajan paikka, johon hän haluaa tarttua, Nummela päättää.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa