Timo Jutila hehkuttaa Kakkoa, joka taiteili jälleen - tällä kertaa Tanskaa vastaan - huikean osuman.

Timo Jutila hehkuttaa Kaapo Kakkoa – “Wonderboylta fantastinen suoritus, kis kis älä lähre sinne”

Timo Jutila hehkuttaa Kakkoa, joka iski jälleen maalin ja merkkautti siihen päälle vielä yhden syöttöpisteen, kun Suomi kaatoi Tanskan 3-1.

Tanska antoi miehekkään haasteen Leijonille torstain iltapelissä, mutta lopulta Suomi eteni ottelussa rutiininomaiseen 3-1-voittoon.

Timo Jutila ei ollut yllättynyt siitä, että Tanska sai tehtyä ottelusta tiukan. MM95-kultakipparin katseet kiinnittyivät kuitenkin jälleen Leijonien upeaan joukkuepelaamiseen.

– Tanska on oikeasti sitkeä maa. Mutta ennen kaikkea tuo, miten joka jätkä taisteli – tykkään siitä, miten Jukka Jalonen on saanut koko porukan sitoutumaan tuohon tinkimättömään työntekoon.

– Aina tulee virheitä ja ihmeellisiä juttuja, kuten peliin kuuluu, mutta sitten palataan ruotuun.

Jutila hehkutti täysin oikeutetusti koko Suomen joukkueen tekemistä, mutta nosti esille muutaman nimen.

Kevin Lankinen oli todella hyvä. Ja kentän paras kolmikko oli Sakari Manninen, Harri Pesonen & Kaapo Kakko. Ennen kaikkea tässä on se, miten tuo ketju pelaa. Pesonen tänään taas – vauhtia ja kokoa. Manninen keskellä erinomaista duunia.

Bethard tarjoaa markkinoiden parhaat kertoimet MM-turnaukseen!

SAAT JOPA 50 € EXTRAA VEDONLYÖNTIIN!

– Wonder boylta nähtiin jälleen fantastinen suoritus. Sen näki jo siinä kohtaa, kun Kaapo meni siniseltä sisään, että tulee harhautuksia. Pakki lähti peittämään laukausta, maalivahti juoksi vastaan ja Kaapo totesi kis kis älä lähre sinne.

– 99 prosenttia suomalaispelaajista menee tuollaisessa tilanteessa sen kiekon kanssa maalin taakse. Molari juoskee vastaan – aivan fantastinen suoritus.

Kakko on ihastuttanut Suomen kansan upeilla suorituksillaan, jotka ovat jatkuneet pelistä toiseen, ja myös Jutila hykerteli jo malttamattomana Leijonien huomista peliä Iso-Britanniaa vastaan.

– Aina saa odotella, mitä huomenna tulee. Aina tulee uusia juttuja.

Jutila antoi myös yhdestä asiasta risuja Leijonien suoritukselle juuttimaata vastaan.

– Kolmas erä tyylikäs veto, mutta siitä pitää antaa sapiskaa, että nyt tuli liikaa jäähyjä. Tanskalla oli hyvä ylivoima ja ne teki ainoan maalinsa ylivoimalla. Jäähyjä ei kannata näissä peleissä ottaa. Vastassa on maailmanluokan kavereita, kun mennään eteenpäin.

– Mutta todella tyylikäs suoritus ja tärkeät kolme pinnaa. Kolmas erä hoidettiin tyylillä, eikä tullut missään vaiheessa minkäänlaista paniikkia.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Jääkiekon MM-kisat 2019 otteluohjelma, lohkot – ilmainen live stream kaikkiin peleihin!

Jaa