Timo Jutila hehkuttaa Leijonia joukkueena ja nostaa esille Savinainen-Kuusela-tapauksen!

Timo Jutila hehkuttaa Leijonia joukkueena – nostaa Savinainen-Kuusela-tapauksen esille!

Timo Jutila hehkuttaa Leijonia joukkueena: tänään, alkulohkon viimeisessä ottelussa, Suomella on mahdollisuus napata lohkovoitto Saksaa vastaan.

Leijonien MM-kisat alkoivat todella kovilla otteluilla, kun vastaan astelivat Kanada, kisaisäntä Slovakia ja Yhdysvallat. Sen jälkeen tuli kolme ennakkoon helpompaa ottelua ja nyt Leijonien osalta alkulohkon päättävässä ottelussa vastaan luistelee Saksa.

Suomi on toistaiseksi pelannut ottelunsa joko alkuillasta tai illalla, mutta tällä kertaa kaukaloon hypätään jo kello 13:15 alkaen.

– Saksa tulee vastaan heti päiväpelissä. Siitä, kun napataan voitto, niin ollaan lohkoykkösiä, Jutila iloitsee Leijonien suorituksista Slovakian MM-jäillä.

Edessä ei ole kuitenkaan missään nimessä mikään helppo päiväpuhde, sillä viime vuonna olympiahopealla ollut Saksa on kerännyt kuudesta ottelusta 12 pistettä ja sillä on mahdollisuus nousta lohkon neljänneltä sijalta kolmanneksi, mikäli se voittaa Suomen varsinaisella peliajalla ja Yhdysvallat häviää iltapelissä, niin ikään varsinaisella peliajalla, Kanadalle.

Jutila nostaa Saksan joukkueesta Leijonien suurimmaksi haasteeksi Edmonton Oilersissa päättyneellä kaudella huimat tehot 50+55=105 nakuttaneen Leon Draisaitlin.

– Saksa on pelannu hyvin. Leon Draisaitlista mulla tulee mieleen sellainen kaveri kuin Erich Kühnhackl. Tulee omat ajat mieleen. Sen kaverissa saatiin paljon painia läpi koko pitkän iltapuhteen ja se ei ollut todellakaan helppoa.

Bethard tarjoaa markkinoiden parhaat kertoimet MM-turnaukseen!

SAAT JOPA 50 € EXTRAA VEDONLYÖNTIIN!

Suomi on ennen päätösotteluaan varmistanut lohkossaan vähintään toisen sijan, mikä tarkoittaa sitä, että ennen puolivälieriä ei tarvitse matkustaa Bratislavaan, vaan pelit jatkuvat edelleen Kosicessa.

– Hyvin saadaan valmistautua siihen puolivälierään tämän meidän otteluohjelman kautta. Ja kyllähän tässä on Jukka Jalonen ja Jere Lehtinen saanu Leijonat hyvälle reitille. Kuusi peliä ja ainoa tappio on Yhdysvalloille jatkoajalla – huima suoritus.

– Ja, kun kattoo, miten ne jätkät tekee duuninsa: siellä on koko ajan fokus tekemisessä.

Jutila on hehkuttanut läpi kisojen, ja jo itse asiassa kisojen alla, sitä, miten Leijonien pelaajisto on ennen kaikkea joukkue. Jutila nostaakin asiaa konkretisoidakseen esille tilanteen, joka nähtiin Iso-Britanniaa vastaan pelatussa ottelussa: ruhtinaallisesti turnauksessa maalipaikkoja saaneella Veli-Matti Savinaisella oli mahdollisuus iskeä kiekko tyhjään maaliin ja hankkiutua eroon niin sanotusta apinasta selästä, mutta sen sijaan hän päätti antaa maalin Kristian Kuuselalle.

– Tässä on siitä kyse, miten teet asioita. Kuusela on 36-vuotias, pelaa ensimmäisiä MM-kisojaan, mikä muuten on aika poikkeuksellinen juttu, ja antaa tehdä maalin. Tällaiset kuvastaa sitä joukkuehenkeä. Tuo on joukkue.

– Eikä siellä rupea kukaan mököttämään mistään. Kyllä tuo sitoutuminen on lämmittäny todella paljon.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Jääkiekon MM-kisat 2019 otteluohjelma, lohkot – ilmainen live stream kaikkiin peleihin!

Jaa