Jukka Jalonen on Slovakian kuningas, sillä hän on nyt voittanut kaksi maailmanmestaruutta maassa - sekä vuonna 2011 että 2019.

Kommentti: Jukka Jalonen on Slovakian kuningas – kaikkien aikojen ylisuoritus!

Jukka Jalonen on Slovakian kuningas: hän teki tempun, johon tuskin pystyy kukaan muu valmentaja tässä maailmassa, modernin nykykiekon osalta.

Kun Jukka Jalonen tuli takaisin Leijonien penkin taakse, Suomen kansa oli onnessaan.

Kysymysmerkkejä heräsi kuitenkin valtavat määrät, kun NHL-pelaaja toisensa perään kieltäytyi tulemasta Leijonien paitaan ja Slovakiassa 2019 pelattuihin MM-kisoihin.

Syitä oli monenlaisia, mutta myös Jalonen kyseenalaistettiin.

Suomen valmennusjohto, ja ylipäätään johtoporras, ei kuitenkaan keskittynyt missään vaiheessa siihen, ketkä pelaajat eivät tulleet kisoihin, vaan siihen, ketkä tulivat.

Vaikka epäilijöitä oli Suomen päästä päähän kattavaksi jonoksi asti, Leijonien valmennusjohdolla ja pelaajilla ei ollut pienintäkään epäilystä siitä, etteikö maailmanmestaruuden voittaminen olisi mahdollista.

Bethard tarjoaa markkinoiden parhaat kertoimet MM-turnaukseen!

SAAT JOPA 50 € EXTRAA VEDONLYÖNTIIN!

Ja sieltähän se maailmanmestaruus tuli: Suomi kaatoi matkallaan MM-kultaan, pudotuspeleissä, Ruotsin, Venäjän ja Kanadan – vieläpä viimeisen näistä kahdesti.

Sille, mikä oli turnauksen paras joukkue, ei ollut kahta kysymystä.

Ja Jukka Jalonen teki jotain uskomatonta.

Hän voitti kahdeksan vuotta sitten maailmanmestaruuden juuri Slovakiassa, tismalleen samalla Bratislavan areenalla, ja niin voitti myös nyt.

Kyseessä on temppu, jonka on vaikea nähdä toistuvan modernin jääkiekon aikakaudella: kaksi maailmanmestaruutta, saman maan päävalmentajan ja samassa maassa sekä kaupungissa.

Kiitos, Jukka Jalonen!

Kiitos tästä kaikkien aikojen ylisuorituksesta!

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Jääkiekon MM-kisat 2019 otteluohjelma, lohkot – ilmainen live stream kaikkiin peleihin!

Jaa