Kaapo Kakko vs Jack Hughes Osa 3 saatetaan nähdä aikuisten MM-kisoissa 2019!

MM-kisoihin todellista herkkua? Luvassa Kaapo Kakko vs. Jack Hughes Osa 3?!

Kaapo Kakko vs Jack Hughes Osa 3 saatetaan nähdä aikuisten arvokisanäyttämöllä, sillä molemmat ovat todella vahvoilla maidensa kisakoneeseen.

Mikäli Jack Hughes pysyy ehjänä, tullaan hänet näkemään tänä keväänä aikuisten MM-kisoissa, Slovakiassa. Yhdysvaltalaismedia nimittäin kertoo Hughesin liittyvän maansa lippulaivan matkaan suoraan viime viikolla päättyneistä alle 18-vuotiaiden MM-kisoista.

Kisoissa nähdään mitä todennäköisimmin myös suomalaishyökkääjä Kaapo Kakko, joka on kovaa vauhtia raivaamassa itselleen pelipaikkaa Leijonien MM-kisajoukkueesta.

Tämän taisteluparin näkeminen aikuisten arvokisanäyttämällä olisi ikään kuin eräänlaisen tarinan päätös.

Hughes ja Kakko ovat nimittäin ottaneet toisistaan aiemmin mittaa sekä alle 18-vuotiaiden (2018) että myös alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa (2019) ja itse asiassa molemmissa kisoissa maat ovat kohdanneet finaalissa – Kakon poistuessa molemmista voittajana.

Nyt siis edessä olisi se viimeinen näytös, loppuhuipennus.

Toki tässä kohtaa on helppo sanoa, että niin sanotun hattutempun täyttyminen Hughesia vastaan näyttää Kakon osalta melkoisen haastavalta: Suomi ei ole saamassa lähtökohtaisesti kovinkaan kummoista joukkuetta jalkeille MM-karkeloihin, kun taas Yhdysvaltain joukkue huokuu laatua Patrick Kanen, Johnny Gaudreaun, Jack Eichelin, Clayton Kellerin, Dylan Larkinin ja kumppaneiden johdolla.

Mutta sen sijaan henkilökohtaisella tasolla Kakolla on mahdollisuudet kääntää taisto itselleen: vuoden 2018 U18-kisoissa Hughes päihitti suomalaisen pistepörssissä, mutta U20-kisoissa asetelma oli päinvastainen ja tämän kevään Leijonissa Kakolle on varmasti tarjolla isoakin roolia.

Pidetään siis peukut pystyssä, että tämä kaksikko nähdään aikuisten MM-jäillä ja sitä kautta saadaan se kolmas ja viimeinen näytös ennen ensi kesän NHL Draftia, jossa Hughesin uskotaan tulevan varatuksi ykkösenä ja Kakon kakkosena.

Tämäkin asetelma on muuten mielenkiintoinen, sillä paikallisvastustajat New Jersey Devils ja New York Rangers varaavat ykkösenä ja kakkosena.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL Pudotuspelit 2019 – tässä otteluparit, ohjelma ja aikataulut!

Jaa