NHL-pelaajat pääsemässä olympialaisiin – rakensimme Leijonien joukkueen!

schedule 2 heinäkuun 2020 - 09:56
person Marko Ollonqvist

NHL-pelaajat ovat pääsemässä mukaan sekä vuoden 2022 että 2026 olympialaisiin: päätimme rakentaa Leijonien joukkueen vuoden 2022 olympiaturnaukseen.

NHL ja NHLPA neuvottelevat parhaillaan uudesta työehtosopimuksesta.

Useiden luotettavien lähteiden mukaan sopimukseen pääseminen on lähellä toteutumistaan ja sillä olisi suora vaikutus myös olympialaisiin, sillä sopimuksessa on tällä tietoa pykälä NHL-pelaajien osallistumisesta sekä vuoden 2022 että 2026 olympialaisiin; siitä eteenpäin tilanne on auki, sillä uuden työehtosopimuksen uskotaan kattavan vuodet 2022-28.

Tästä intoutuneena Urheiluvedot.com päätti rakentaa Suomen olympiajoukkueen.

Pekingin olympialaisiin on matkaa vielä yli puolitoista vuotta ja ennustajaksi tässä on mahdotonta ryhtyä, mutta pyrimme ottamaan joukkuetta valittaessa huomioon nykyhetken ohella myös pelaajien iän ja joissain määrin kehityskäyrät; nuorista lupauksista, jotka on hiljattain varattu NHL:ään tai vaihtoehtoisesti heitä ei ole vielä varattu, on vaikea lähteä sanomaan tässä kohtaa mitään.

Leijonat vuoden 2022 olympialaisiin:

Maalivahdit:

Joonas Korpisalo (Columbus Blue Jackets)
Antti Raanta (Arizona Coyotes)
Tuukka Rask (Boston Bruins)

Maalivahtien kohdalla ilmassa on kysymysmerkkejä: pelaako Tuukka Rask vielä kaudella 2021-22? Voisiko Pekka Rinne olla vielä tuolloin mukana?

Me luotamme siihen, että Rask tulee solmimaan viimeistään ensi kauden aikana uuden sopimuksen Boston Bruinsin kanssa ja hän on kenties koko maailman parhaana maalivahtina Leijonien ehdoton ykkösvahti. Antti Raanta on puolestaan osoittanut kykenevänsä erinomaisiin otteisiin kakkosvahdin roolissa ja terveenä ollessaan hän on NHL-tasolla ykkösmaalivahti. Joonas Korpisalo teki tällä kaudella todellisen NHL-läpimurron, päästyään Sergei Bobrovskyn varjosta, ja siitä osoituksena toimii valinta NHL All Star -tapahtumaan.

Muita potentiaalisia vaihtoehtoja olisivat ainakin Juuse Saros, Mikko Koskinen, Kevin Lankinen ja Kaapo Kähkönen, mutta maalivahdin rooli on sen verran herkkä muutoksille, että teimme valintamme pitkälti tämän hetken tiedoilla.

Puolustajat:

Miro Heiskanen (Dallas Stars)
Henri Jokiharju (Buffalo Sabres)
Esa Lindell (Dallas Stars)
Olli Määttä (Chicago Blackhawks)
Markus Nutivaara (Columbus Blue Jackets)
Rasmus Ristolainen (Buffalo Sabres)
Sami Vatanen (Carolina Hurricanes)

Leijonien alakertaan haettiin sopiva sekoitus hyökkäysvoimaa, oman pään vahvaa pelaamista ja erikoistilanneosaamista.

Miro Heiskanen on Leijonien ehdoton ykköspakki niin tasaviisikoin kuin myös erikoistilanteita pelattaessa. Sami Vatanen ja Rasmus Ristolainen tuovat osaamisensa nimenomaan hyökkäyspäähän ja ylivoimalle. Esa Lindell, Olli Määttä ja Markus Nutivaara ovat puolestaan oman pään työjuhtia, jotka ovat erinomaisia pelimiehiä myös alivoimalla.

Tässä kohtaa suurin kysymysmerkki on tuo seitsemännen puolustajan kohtalo. Me valitsimme tuohon rooliin NHL-läpimurron tällä kaudella tehneen Henri Jokiharjun, mutta tuosta tontista tulevat meidän papereissa satavarmasti taistelemaan ainakin Juuso Välimäki, Ville Heinola, Sami Niku, Jani Hakanpää ja Mikko Lehtonen.

Hyökkääjät:

Sebastian Aho (Carolina Hurricanes)
Joel Armia (Montreal Canadiens)
Aleksander Barkov (Florida Panthers)
Joonas Donskoi (Colorado Avalanche)
Mikael Granlund (Nashville Predators)
Erik Haula (Florida Panthers)
Roope Hintz (Dallas Stars)
Kaapo Kakko (New York Rangers)
Kasperi Kapanen (Toronto Maple Leafs)
Jesperi Kotkaniemi (Montreal Canadiens)
Patrik Laine (Winnipeg Jets)
Mikko Rantanen (Colorado Avalanche)
Teuvo Teräväinen (Carolina Hurricanes)

Leijonien hyökkäyspää rakennettiin siten, että kaikki neljä hyökkäysketjua kykenevät aiheuttamaan haasteita vastustajille hyökkäyspäässä ja kykenevät ennen kaikkea isoilta osin vahvaan kahden suunnan pelaamiseen, unohtamatta tietenkään turnauksissa aina niin tärkeää erikoistilannepelaamista.

Kilpailu hyökkäyspään pelipaikoista tulee olemaan satavarmasti todella kovaa reippaan puolentoista vuoden päästä, mutta näillä nimillä mennään tässä kohtaa. Meidän papereissamme 13. hyökkääjän paikasta Jesperi Kotkaniemen kanssa tappelivat kaikkein voimakkaimmin Artturi Lehkonen, Leo Komarov ja Juho Lammikko, mutta päädyimme Kotkaniemeen hänen potentiaalinsa myötä, yhdistettynä siihen tosiasiaan, että hän on keskushyökkääjä.

Luonnollisesti lukuisilla suomalaisilla nuorilla lupauksilla on satavarmasti oma sanansa sanottavana puolentoista vuoden päästä ja esille voidaan nostaa muun muassa sellaisia nimiä kuin Henrik Borgström, Aleksi Heponiemi, Anton Lundell, Rasmus Kupari ja miksei myös Jesse Puljujärvi sekä Aleksi Saarela.

Kentälliset:

Donskoi – Barkov – Rantanen
Heiskanen – Lindell

Laine – Aho – Teräväinen
Vatanen – Määttä

Kakko – Hintz – Granlund
Ristolainen – Nutivaara

Kapanen – Armia – Haula
Jokiharju

Rask
(Raanta)

Lyhyessä turnauksessa pelaajien keskinäiset kemiat ovat aina äärimmäisen tärkeä asia ja nojauduimme juuri tähän seikkaan etenkin Leijonien kahta kärkikentällistä rakentaessamme.

Niin sanotussa nimellisessä ykkösketjussa keskushyökkääjänä häärii itseoikeutetusti Aleksander Barkov, joka on lähes poikkeuksetta kaikkien NHL-asiantuntijoiden papereissa yksi maailman viidestä parhaasta keskushyökkääjästä. Barkov saa rinnalleen koko liigan eliittilaitureihin lukeutuvan Mikko Rantasen ja Joonas Donskoin, joka on päässyt pelaamaan Rantasen kanssa muutamaan otteeseen Colorado Avalanchen ykkösvitjassa, varsin hyvällä menestyksellä.

Sebastian Aho ja Patrik Laine ovat tuttuja toisilleen maajoukkueen puolelta ja ainakin hieman nuorempina pelimiehinä heidän tekeminen istui yksi yhteen erinomaisesti. Teuvo Teräväisen kanssa Aho muodostaa Carolina Hurricanesissa yhden NHL:n vaarallisimmista tutkapareista, joten on itsestäänselvyys, että he pelaavat samassa kentällisessä myös Leijonien paidassa.

Kolmosketjussa on puolestaan mukava sekoitus sekä kokemusta että nuoruutta ja ainakin lähtökohtaisesti tämä kolmikko istuu pelityyliltään yhteen. Roope Hintzistä on kehittymässä kovaa vauhtia erittäin laadukas NHL-sentteri, Kaapo Kakon potentiaalin tiedostaa jokainen ja Mikael Granlund on vaikeasta kaudestaan huolimatta edelleen enemmän kuin pätevä pelimies.

Nelosketju on puolestaan todellinen valmentajan unelmaketju: siinä riittää Joel Armian, Kasperi Kapasen ja Erik Haulan muodossa vauhtia, erinomaista kahden suunnan pelaamista ja kaiken kaikkiaan sellaista monipuolisuutta, jota nimenomaan nelosketjulta vaaditaan – monesti juuri alempien kentällisten kaverit ovat lopulta niitä, jotka nousevat isoissa peleissä arvoon arvaamattomaan. Ja miettikääpä, kun Armia ja Kapanen päästään iskemään samaan alivoimanelikkoon.

Ylivoimaviisikot:

Laine – Barkov – Rantanen
Heiskanen – Lindell

Kakko – Aho – Teräväinen
Ristolainen – Vatanen

Alivoimanelikot:

Armia – Kapanen
Heiskanen – Lindell

Barkov – Aho
Määttä – Nutivaara

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord