NHL-pelaajien osallistuminen olympialaisiin vaatii enää Gary Bettmanin allekirjoituksen ja tuota seikkaa pidetään lähinnä muodollisuutena.

Mahtavaa! NHL-pelaajien osallistuminen olympialaisiin sinettiä vaille valmis

NHL:n pelaajayhdistys on hyväksynyt uuden työehtosopimuksen: tämän myötä NHL-pelaajien osallistuminen olympialaisiin on sinettiä vaille valmis.

NHLPA hyväksyi eilen työehtosopimuksen, jonka myötä seuraavan kerran työsulku olisi mahdollista vasta vuonna 2026. Nyt sopimuksesta puuttuu enää NHL:n komissaarina toimivan Gary Bettmanin hyväksyntä, mutta sen uskotaan olevan vain muodollisuus – kaikkein suurin haaste, kun on ollut juuri pelaajien hyväksynnän saaminen.

NHL:n uskotaan allekirjoittavan sopimuksen perjantaihin mennessä, joten virallinen vahvistus uudelle työehtosopimukselle saataneen joko perjantaina tai lauantaina.

Samalla uuden työehtosopimuksen solmiminen tarkoittaa sitä, että NHL:n paluusuunnitelmat kauden 2019-2020 jatkumiselle on hyväksytty pelaajien toimesta.

Maajoukkuekiekon ystäville uuden työehtosopimuksen solmiminen on todella positiivinen uutinen, sillä sopimuksen myötä NHL-pelaajat tullaan näkemään sekä vuoden 2022 (Peking) että myös vuoden 2026 (Milano) talviolympialaisissa; voit lukea täältä, miltä Urheiluvedot.com:n valitsema Leijonien joukkue Pekingiin näyttää.

NHL-pelaajat olivat mukana yhtäjaksoisesti olympialaisissa Naganosta (1998) Sotshiin (2014) saakka. Sen sijaan Pyeongchangissa NHL-pelaajia ei nähty reipas kaksi vuotta sitten ja se oli todella kova paikka sekä olympiakiekon ystäville että NHL-pelaajille; osa pelaajista uhkasi lähteä turnaukseen ilman lupaa, mutta lopulta tällaista tilannetta ei nähty. Pyeongchangissa olympiakultaa voitti Venäjä (ei oman lipun alla), toiseksi sijoittui Saksa ja olympiapronssia nappasi Kanada.

Leijonat on menestynyt lähes poikkeuksetta erinomaisesti aina, kun NHL-pelaajat ovat olleet mukana olympialaisissa: Naganosta Leijonat toi mukanaan pronssia, Torinosta (2006) kotiintuomisina oli olympiahopeaa, Vancouverista (2010) olympiapronssia ja myös Sotshissa (2014) kaulaan ripustettiin pronssiset mitalit.

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa