NHL sittenkin mukaan olympialaisiin? Olympialaisten kerrotaan olevan osa tulevaa työehtosopimusta!

Voi, kun tämä pitäisi paikkansa: NHL sittenkin mukaan olympialaisiin?

NHL sittenkin mukaan olympialaisiin? Maailman parhaiden jääkiekkoilijoiden paluuta olympiajäille on pidetty pitkään äärimmäisen epätodennäköisenä.

Kun NHL kertoi muutama vuosi sitten, ettei se aio päästää pelaajiaan Pyeongchangin olympialaisiin (2018), sai tuo päätös aikaan kovaa vastustusta pelaajien tiimoilta; osa muun muassa ilmoitti lähtevänsä olympiajäille riippumatta NHL:n päätöksestä, kun osallistuminen oli vielä epäselvää ja monet pelaajat kritisoivat NHL:n ratkaisua julkisesti ääneen.

Olympialaisten uskottiin olevan yksi kaikkein tärkeimmistä asioista, kun uudesta työehtosopimuksesta aletaan neuvotella, mutta sitten tuli koronaviruspandemia, joka veti maton kaikkien jalkojen alta. Pandemian seurauksena pelaajien fokuksen uskottiin nyt meneillään olevissa neuvotteluissa Escrow-rahastossa, mutta mitä ilmeisimmin olympialaiskortti on nostettu kissana pöydälle.

Muun muassa kanadalaismediajätti Sportsnet kertoo, että mikäli uusi työehtosopimus saadaan maaliin – sen on kerrottu olevan äärimmäisen lähellä – NHL-pelaajat tullaan näkemään olympialaisissa ainakin Pekingissä 2022; tästä on Sportsnetin mukaan jo sovittu Kansainvälisen olympiakomitean kanssa.

Toki kyse on edelleen neuvotteluista, ja vaikka kaikki näyttää juuri nyt hyvältä, saattaa tilanne muuttua äkillisesti – etenkin, mikäli pelaajat päättävät, ettei NHL-kautta 2019-2020 pelata loppuun saakka; Sportsnetin toimittajana työskentelevän Eric Engelsin mukaan eräs NHL-pelaaja oli kertonut hänelle, että peräti 75 prosenttia vastustaisi kauden jatkamista. Toki tuo asetelma voi muuttua, mikäli pelaajien pitäminen turvallisuuden osalta varjossa lopetetaan ja heille kerrotaan avoimemmin asioista.

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa