Timo Jutila aivan fiiliksissä Leijonista voitetun Ruotsi-puolivälierän jälkeen!

Timo Jutila aivan fiiliksissä Leijonista: “Jumankauta, miten sitkeä ryhmä!”

Timo Jutila aivan fiiliksissä Leijonista: Suomi pudotti eilisessä puolivälierässä Ruotsin ja sehän MM95-kultakipparille maistui enemmän kuin hyvin.

Suomi tarjoili koko kansalle torstai-iltana sellaisen jännitysnäytelmän, ettei paremmasta väliä, kun NHL-tähtiä vilissyt rakas länsinaapuri Ruotsi kaatui jatkoajalla lukemin 5-4.

– Mahtava taistelupeli – taas jälleen kerran.

– Ja olihan se nyt tosi erikoinen peli. Jos kattoo, että heti alkuun Suomi johtoon ja sitte alkoi maaleja tulemaan. Heti Kung Henrikille Niko Mikkola painoi 1-0 ja sitte alkoi tapahtua erikoisia juttuja: tuli jäähy, ja ruottalaisille tyypillinen stolppe in stolppe ut. Jokiharjun varpaasta sisään.

– Tokan erän alkuun tulikin sitte kylmää suihkua: Miika Koivisto – nuori ruotsalaistähti Elias Pettersson tuli puhtaalla yksykkösellä ja mä en tiä mitä Koivisto alko tekeen. Pelas ittensä ulos ja maskin vielä siihen. Tuossa kohtaa ei näyttäny hyvältä.

Suomi oli ottelun avauserässä joukkueista enemmän se vastaanottava osapuoli, mutta toisesta erästä alkaen pelin kulku kääntyi täysin päälaelleen.

– Jätkät alkoi taistella taas – jumankauta, miten sitkeä ryhmä. Tuli takasi pakkien maalilla. Kaikki näytti hyvältä ja Ruotsi ihan jaloissa. Mutta sitte taas sellanen… Ruotsi sai minuutin paineen ja Erik Gustafsson veti muuten tajuttomalla lämärillä taululle 4-3. Sen jälkeen oli varmasti aika pitkä erätauko, mutta siemen oli kylvetty jo aiemmin.

– Suomi pelas ihan hemmetin hyvin ja Ruotsi oli kolmannessa erässä jotenkin ihan aseeton. Leijonat meni miljonäärien ihon alle aivan täysin ja siellä alkoi ruottalaisten pohkeet puutua.

– Ja parastahan tässä kaikessa oli se, kenelle kaverille se tasoitusmaali sitte osui. Ensiksi Marko Anttila laittoi rännissä poikki, syöttö Mikko Lehtoselle, Niko Ojamäelle ensimmäinen ripari ja Anttila toisesta riparista sisään – ansaittu tasoitus.

Bethard tarjoaa markkinoiden parhaat kertoimet MM-turnaukseen!

SAAT JOPA 50 € EXTRAA VEDONLYÖNTIIN!

Kun ottelu venyi lopulta jatkoajalle, oli Jutilalla erittäin vahva tunne siitä, että lopputulos tulee olemaan juuri sitä, mitä koko Suomen kansa hamusi.

– Kun mentiin jatkoajalle, olin tosi luottavaisin mielin. Suomen ilmettä kuvaa se, että Ruotsi pääsi jatkoajalla osaltaan nousemaan hyökkäyksiin, mutta taisteltiin. Ja sitten Harri Pesonen – mahtava luistelu, esti nousun maalille, haki Kevin Lankiselle vielä syöttöpisteen ja sitte mukana YV-hyökkäyksessä, josta Sakari Manninen naulasi.

– Kyllä mua ihastuttaa tämä Leijonien työmäärä, tekeminen ja uskominen omaan itteensä. Ja tämä voitto menee todella isosti johdolle eli Jukka Jalonen, Jere Lehtinen ja kumppanit – tosi hyvin koutsattu ja valmistettu ryhmä.

Jutila oli erittäin tyytyväinen siihen, miten suomalaispuolustajat toimivat ottelussa hyökkäyspäässä ja kahden viimeisen pelin osalta hän toivoo näkevänsä samaa entistä enemmän.

– Pakeille iso kiitos. Nyt, kun toimitettiin pakeille viivaan kiekkoa, niin ne alkoi ampumaan ja tuloksena kolme maalia. Mutta vieläkin enemmän pitäis ampua. Suomalaispuolustajat toimittaa aina liikaa rumpuun kiekkoja ja sitä kautta hyökkääjät joutuu koko ajan painia.

Jutila nosti ottelusta esille myös yhden yksittäisen hetken, joka miellytti häntä todella paljon ja nosti pelin osalta tunnetilan välittömästi kohdilleen.

– Olihan se nyt aivan mahtavaa, kun Anttila taklasi heti Oliver Ekman-Larssonin, kun peli lähti käyntiin. Aivan loistavaa!

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Jääkiekon MM-kisat 2019 otteluohjelma, lohkot – ilmainen live stream kaikkiin peleihin!

Jaa