Timo Jutila avaa Kaapo Kakon huikean alun taustoja, MM-kisojen 2019 osalta, hehkuttaen Leijonien johtoportaan merkitystä.

Timo Jutila avaa Kaapo Kakon huikean alun taustoja – kiittelee Jukka Jalosta!

Timo Jutila avaa Kaapo Kakon huikean alun taustoja: jättimäinen kiitos lähtee päävalmentaja Jukka Jalosen ja koko muun johtoryhmän suuntaan.

Leijonien tarina vuoden 2019 MM-kisoissa on käynnistynyt kertakaikkisen upealla tavalla. Takana on kaksi ottelua ja kaksi voittoa – vieläpä kisojen ennakkosuosikkeihin lukeutuvasta Kanadasta sekä kisaisäntä Slovakiasta, joka kaatoi omassa avausottelussaan Yhdysvallat.

Suomen ehdoton tavaramerkki kisoissa on ollut joukkuepelaaminen, isolla J:llä, mutta mukaan on mahtunut myös kertakaikkisen huikea yksilötarina: Kaapo Kakko.

Vaikka huippulupaavalta nuorukaiselta odotetaan paljon, on hän ylittänyt nämä odotukset, ja siitä Jutila kiittelee Leijonien johtoporrasta Jukka Jalosen ja Jere Lehtisen johdolla.

– Lähdetään nyt siitä liikenteeseen, ettei yllättänyt ollenkaan, että Kaapo valittiin kisaporukkaan. Ja nyt tuossa on ollut fantastinen setup alla: Kakko on saanut neljä viikkoa olla maajoukkueen mukana ja pelata Jalosen Jukan alaisuudessa kovia kansainvälisiä pelejä.

– Kaikki on tienny, ja minä olen tienny, että Kaapo Kakko on kova pelaaja, mutta kyllä tämä positiivisesti on yllättäny: kaksi peliä ja viisi maalia.

– Ja millaisia maaleja! Stanley Cup -voittaja kahville, pahasti vastustajan pelaajien toimesta häirittynä, ja eilen Slovakiaa vastaan se kolmas maali: päädystä haasto, slovakkipakki aivan kahville ja längeistä sisään.

– Ja myös se toinen maali – aloitusvoitto, lämäri sisään – hienoja juttuja.

Jutila korostaa myös levon, harjoitusten ja pelien oikeanlaista määrällistä suhdetta.

– Poika on päässy sekä lepäämään että harjoittelemaan hyvin. Sopiva suhde lepoa ja harjoituksia.

Bethard tarjoaa markkinoiden parhaat kertoimet MM-turnaukseen!

SAAT JOPA 50 € EXTRAA VEDONLYÖNTIIN!

Vuoden 2011 MM-kultaa voittaneessa joukkueessa Jalosen kanssa työskennellyt Jutila tietää, mistä hän puhuu, kun hän kertoo, millainen ilmapiiri Kakon – ja koko joukkueen – ympärille on luotu.

– Yksi asia ei voi olla vaikuttamatta: Kaapo Kakolla on hyvä olo tuossa joukkueessa. Valmennus on pystyny luomaan oikeanlaisen ilmapiirin ja Kakko huokuu itseluottamusta.

– Jalonen korostaa aina pelirohkeutta ja antaa pelaajien toteuttaa itseään. Ja onhan sitä aika perhanan kiva kattoa.

– Pelirohkeus. Kakko nimenomaan pelaa vaihdosta toiseen ja koko joukkue pelaa: tekeminen on aktiivista pelaamista ja siellä ei roiskita sitä kiekkoa missään vaiheessa. Oli aika helvetin hieno kattoa Suomi-paita päällä näitä kahta ensimmäistä matsia. Fantastinen fiilis.

Mikäli Leijonilla olisi ollut vastassa hieman heikompia maita, olisi Kakon lennokasta lähtöä kisoihin huomattavasti helpompi ymmärtää, mutta vastassa on ollut nimenomaan huippuammattilaisia – muun muassa rapakon takaa.

– Henkinen puoli on tärkeä ja siihen tuon pojan kanssa on keskitytty. Siellä on oikea tunne ja poika ei ajattele liikaa.

– Ja onhan se nyt huima juttu, että MM-kisadebyytti Kanadaa vastaan, median lanseeraamia 10 000 dollarin miehiä vastassa ja sitä ei huomannut Kaapon tekemisestä yhtää.

Ylipäätään Leijonien johtoportaassa on saatu pelaajat nauttimaan kovista peleistä ja sen myötä on tullut myös tulos.

– Esimerkiksi eilinen peli Slovakiaa vastaan: juteltiin Lehtisen Jeren kanssa ennen peliä, kun Satu-vaimon kanssa hänet nähtiin, että siellä on tupa täynnä, aivan älytön mekkala ja se tarjoaa ennen kaikkea mahdollisuuden nauttia tuollaisesta. Huikea juttu, Jutila päättää.

Leijonien MM-kisaurakka jatkuu maanantaina Yhdysvaltoja vastaan. Ottelu käynnistyy kello 17:15 Suomen aikaa.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Jääkiekon MM-kisat 2019 otteluohjelma, lohkot – ilmainen live stream kaikkiin peleihin!

Jaa