Timo Jutila haluaa Leijonilta avausmaalin MM-välierässä Venäjää vastaan!

Timo Jutila haluaa Leijonilta avausmaalin: “Nähdään sitä kuuluisaa itäblokin miesten meininkiä”

Timo Jutila haluaa Leijonilta avausmaalin MM-välieräottelussa Venäjää vastaan; sitä kautta MM95-kultakippari uskoo Venäjän sortuvan vanhoihin kaavoihinsa.

Kun Leijonat kaatoi Tre Kronorin MM-puolivälierässä 5-4-lukemin, Timo Jutila oli yllättynyt niiltä osin, että Ruotsi päästi ottelussa viisi maalia.

– Se oli hieno voitto ja siinä mielessä poikkeuksellinen, koska omiin meni neljä ja tehtiin viisi. Ei tule monia iltoja, että tuupataan Ruotsille viisi. Mutta toisaalta Ruotsille meni kolmeen viime peliin 16 maalia omiin, mikä on ihan järkyttävä määrä.

Tänään edessä on kuitenkin Venäjän muodossa sellainen haaste, ettei Suomella yksinkertaisesti ole varaa lähteä mukaan Ruotsi-ottelun kaltaiseen maali-iloitteluun.

– Nyt pitää pystyä pitämään todella tiivis paketti läpi koko kuusikymppisen. Venäjä ei saa missään nimessä tehdä kolmea enempää.

– Se on ehdoton vaatimus, että pakka pysyy kasassa. Viisikon pitää pysyä tiiviinä. Ja kyllä meidän on saatava pitkiä hyökkäyksiä, koska kylmä fakta on se, että jos Venäjällä on jossain ongelmia, niin omissa. Yhtään ei voi missään tilanteessa haistella eikä varastaa, koska siellä tulee nyt niin taitavat yksilöt vastaan.

Leijonat on pelannut läpi turnauksen rohkeaa jääkiekkoa tiettyjen pelin elementtien osalta ja pelirohkeutta ei saa missään nimessä kadottaa ja alkaa pelkäämään virheitä.

– Pitää olla hereillä. Mutta mä tiedän, mitä Jukka Jalonen ja valmennusjohto haluaa: pelirohkeus pitää olla.

– Mennään pelaamaan ja siitä pitää nauttia.

Bethard tarjoaa markkinoiden parhaat kertoimet MM-turnaukseen!

SAAT JOPA 50 € EXTRAA VEDONLYÖNTIIN!

Jutila otti myös hieman humoristisen näkökulman ottelun alun suhteen. Ruotsia vastaan Marko Anttila laittoi heti luun kurkkuun Tre Kronor -kapteeni Oliver Ekman-Larssonille ja nyt hän toivoo Leijonien kipparilta toisintoa tästä.

– Mörkö vetää Ovien ja Malkinin ekassa vaihdossa pystyyn – ei tää tämän vaikeempaa puuhaa ole. Anttila, Savinainen ja kumppanit on tällaisessa pelissä elementissään.

Leijonien ykkösvahtina pelaava Kevin Lankinen on pelannut toistaiseksi tasaisen turnauksen. MM-kisojen ensikertalaista ei olla kuitenkaan vielä testattu kunnolla, ja nyt siis puhutaan kunnon hikisestä iltapuhteesta, jossa laukauksia satelee koko ajan, ja Venäjä tulee mitä todennäköisimmin asettamaan sen kisojen kovimman haasteen nuorelle suomalaisvahdille.

– Kyllä nyt vaaditaan todella hyvää maalivahtipeliä – se on vuorenvarma asia. Edellisessä pelissä meni neljä, ja vaikka ne ei missään nimessä olleet Lankisen maaleja, niin nyt on pystyttävä vielä parempaan.

Jutila varoittelee myös jäähyistä, sillä viime peleissä sekä Saksa että Ruotsi ovat osoittaneet, ettei niihin ole varaa.

– Ruotsiakin vastaan tuli vain kaks boksia ja silti yksi omiin. Kyllä näillä jatkossa olevilla joukkueilla on niin laadukkaat ylivoimat, ettei jäähyilyyn ole varaa.

Loppuun Jutila haluaa kuitenkin peräänkuuluttaa ennen kaikkea yhtä sanaa: pelistä pitää osata nauttia. Sen lisäksi MM95-kultakapteeni haluaa nähdä Suomen ottavan pelin haltuun maalien muodossa.

– Nyt on taas jätkillä mahdollisuus tehdä aivan mahtavia asioita ja ennen kautta nauttia siitä. Ruotsi-pelissä oli hieno yhteinen sävel – kaikki uskoi siihen tekemiseen.

– Ja, kun saa sen painetilan venäläisille – ensi tuuppaa 1-0 ja sitten 2-0 – niin sitten aletaan nähdä sitä kuuluisaa itäblokin miesten meininkiä, Jutila päättää.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Jääkiekon MM-kisat 2019 otteluohjelma, lohkot – ilmainen live stream kaikkiin peleihin!

Jaa