Timo Jutila Kakko-Hughes-kaksikosta: MM95-kapteeni näkee suomalaisen valmiimpana NHL:ään.

Timo Jutila Kakko-Hughes-kaksikosta: “Kaapo pystyy heti pelata NHL:ssä”

Timo Jutila Kakko-Hughes-kaksikosta MM-kohtaamisen jälkeen: “Kaapo pystyy heti pelata NHL:ssä, varaa sitten mikä seura tahansa.”

Jääkiekon MM-kisoissa, Slovakian Kosicessa, nähtiin maanantaina erittäin odotettu kohtaaminen, kun junioritasolla toisensa useampaan otteeseen kohdanneet Kaapo Kakko ja Jack Hughes hyppäsivät ensimmäistä kertaa uriensa aikana samaan askiin aikuisten tasolla.

Hughes on tulevan kesän NHL Draftissa suosikki koko tilaisuuden ykkösvaraukseksi ja Kakko puolestaan lähes satavarma kakkosvaraus. Vastakkainasettelu näiden nuorukaisten välillä on siis ollut ilmassa jo pidempään ja maanantai vain lisäsi sitä.

Kakko pelasi ottelussa 18:46 ja Hughes puolestaan 9:24, joten siinä oli räikeä ero, mutta samaan aikaan kaksikosta ensimmäinen osoitti olevansa selkeästi “kilpakumppaniaan” edellä valmiudessa hypätä miesten tasolle.

Tähän kiinnitti huomiota myös ottelua tarkalla silmällä seurannut Timo Jutila, joka samaan aikaan korosti molempien pelaajien olevan todellisia huippulupauksia.

Bethard tarjoaa markkinoiden parhaat kertoimet MM-turnaukseen!

SAAT JOPA 50 € EXTRAA VEDONLYÖNTIIN!

– Kyllä Kaapo on osoittanut pystyvänsä pelaamaan miesten pelejä ja fyysisesti Kakko on tosi vahva. Yhdysvaltojakin vastaan pelasi erittäin hyvin, vaikka ei nyt maaleja tullutkaan.

– Hughes sen sijaan näyttää pikkupojalta, joten sillä on vielä matkaa. Mutta hyviä pelaajia on molemmat nuorukaiset.

Siinä, missä Hughes on vielä ensi kauden osalta Jutilan silmissä tietynlainen kysymysmerkki, näkee MM95-kippari Kakon olevan valmis NHL-tasolle jo ensi kaudella. Tämä nähtiin esimerkiksi kaksikon välisessä kaksinkamppailutilanteessa:

– Varaa Kaapon sitten mikä tahansa seura, se on vuorenvarma asia, että poika pystyy pelaamaan heti NHL:ssä. Kaapo pystyy kamppailupelaamisen, pysyy tempossa erinomaisesti mukana ja haluaa ratkaista näitä otteluita.

– Olihan se taas aivan fantastinen suoritus, kun Kakko piti jonku puoli minuuttia kiekkoa jatkoajalla ja Ryan Suter yrittää selviytyä perässä.

– Mutta kyllä ovat hyviä poikia molemmat ja hieno tulevaisuus molemmilla edessä. Tässä vaiheessa uraa Kaapo on kuitenkin edellä.

Toistaiseksi Kakko on tehnyt kolmessa pelaamassaan MM-ottelussa tehot 5+0, kun taas pienempään rooliin jääneen Hughesin vastaava saldo on 0+0.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Jääkiekon MM-kisat 2019 otteluohjelma, lohkot – ilmainen live stream kaikkiin peleihin!

Jaa