Timo Jutila kertoi eroavaisuuksista vuoteen 1995, mitä siis tulee kevään 2019 MM-finaalijoukkueeseen verrattuna, ja hän paljasti hieman finaalipäivän kulkua.

Timo Jutila kertoi eroavaisuuksista vuoteen 1995 – “Yksi kauheimmista päivistä”

Timo Jutila kertoi eroavaisuuksista vuoteen 1995, kun kysyimme häneltä, miten Leijonien pelaajat valmistautuvat tämän illan MM-finaaliin Kanadaa vastaan.

Suomi juhli jääkiekkohistoriansa ensimmäistä maailmanmestaruutta vuonna 1995 ja tuolloin Leijonien kapteenina toimi pelaajalegenda Timo Jutila.

Hän paljastikin hieman sitä, millainen tämän päivän kulku Leijonien pelaajilla tulee olemaan.

– Tosi kiva juttu, että Suomella oli päiväpeli. Pudottivat Venäjän ja nyt saaneet rauhassa olla hallilla. Palauttelut, palaverit, sitten hotelliin, tankkaus ja tietenkin eilisiltana nautittu tästä, että ollaan MM-finaalissa.

– Tänään mennään hallille ja pitkä päivä edessä, kun peli alkaa vasta kello 20:15 paikallista aikaa ja siellä on pronssipeli ensiksi. Kyllä siellä lähtee jokainen hallille käymään viimeistelemään kaiken, koska hotellissa sä tuut hulluksi ja seinät kaatuu päälle.

– Miten eroaa MM95:een – meillä oli yksi välipäivä siinä ennen finaalia ja se oli ihan helvetin pitkä päivä odottaa. Yksi kauheimmista päivistä.

Bethard tarjoaa markkinoiden parhaat kertoimet MM-turnaukseen!

SAAT JOPA 50 € EXTRAA VEDONLYÖNTIIN!

Jutila näkee, että Leijonilla on myös ohjelmassa MM-finaalipalaveri.

– Kyllä siellä pidetään sellanen MM-finaalipalaveri. Ei valmennusjohdon tarvi enää kertoa, miten pelataan. Lähinnä sellanen, että puhutaan siitä. Jukka Jalonen ja Jere Lehtinen ovat jo aiemmin olleet MM-finaalissa – ja voittaneet maailmanmestaruuden – joten ne tietää, mikä on ollu homman nimi.

– Siellä korostetaan sitä, ettei kannata mennä jännittämään ja odottamaan – odottamalla ei tapahdu mitään – vaan päästettävä kaikki irti koneesta ja pelattava joukkueena.

MM-finaali on Jutilan mukaan yksi parhaimmista asioista, mitä jääkiekkoilijalle voi tapahtua.

– Sä oot joukkueen kanssa pelannut ittes tuollaseen tilanteeseen ja se on yksi hienoimmista asioista, mitä jääkiekossa voi tapahtua. Tässä on huikea tarina ja nyt on lähellä, että se päättyy sellaseen tulivuorenpurkaukseen.

– Pitää löytää sopiva rentous. Johtavia pelaajia Marko Anttila, Veli-Matti Savinainen, Juhani Tyrväinen ja kumppanit. Näiden pelaajien täytyy pitää pelaajista huolta. Huumorin pitää lentää ja sen oman meiningin jatkua. Tosissaan kannattaa olla, mutta ei vakavissaan – näiden kahden välillä on kauhee ero.

– Kun kiekko putoaa jäähän, niin palaverit on pidetty. Sen jälkeen tekoja, toimintaa ja poika kotiin. Nyt vaan Leijona-paidalle kaikki irti.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Jääkiekon MM-kisat 2019 otteluohjelma, lohkot – ilmainen live stream kaikkiin peleihin!

Jaa