Timo Jutila Leijonien MM-kullasta.

Timo Jutila Leijonien MM-kullasta – “Tästä pitää tehdä elokuva”

Timo Jutila Leijonien MM-kullasta: “Tästä pitää tehdä elokuva”. Niin, tässähän olisi ainesta MM95-elokuvan jatkoksi, ehdottomasti.

Suomi kaatoi Kanadan jääkiekon MM-finaalissa huiman taistelun päätteeksi lukemin 3-1 ja otti näin ollen historiansa kolmannen MM-kullan, joista kaksi on tullut juuri Slovakiassa ja Jukka Jalosen johdolla.

Näin ollen Timo Jutila ei ole enää ainoa suomalainen kaksinkertainen aikuisten maailmanmestari, mutta sillä ei ole luonnollisestikaan mitään merkitystä MM95-kultakapteenille.

Bethard tarjoaa markkinoiden parhaat kertoimet MM-turnaukseen!

SAAT JOPA 50 € EXTRAA VEDONLYÖNTIIN!

– Fantastinen! Fantastinen! Kun kattoo koko kuvan: ensiksi Ruotsi, sitten Venäjä ja sitten Kanada kaatuu finaalissa. Tästä pitää tehdä elokuva. Ja täähän meni ihan oikein. Suomi oli joka näissä peleissä parempi.

– Kapteeni Anttilan kaks maalia, montako laukausta tuo jätkä blokkas tänään, ja miten Lankinen pelasi – aivan maaginen.

– Kaikki, jotka mukana, sitoutunu tuohon tekemiseen. Tuo oli todella joukkue! Tuo oli todella joukkue! Parasta herkkua ja parasta mahdollista PR:ää suomalaiselle jääkiekolle!

– Ja se tarina! Se tarina! Kaikki se, mitä tästä joukkueesta puhuttiin ennen turnauksen alkua, ja miten ne hiljensi kaikki!

Suomen ehdottomat sankarit MM-finaalissa olivat kaksi maalia iskenyt kapteeni Marko Anttila ja lähestulkoon kirjaimellisesti päällään seissyt Kevin Lankinen, unohtamatta tietenkään voittomaalia viimeistellyttä Harri Pesosta.

Ennen kaikkea kyseessä oli kuitenkin koko taistelevan Suomen joukkueen mestaruus; jokaisella oli elintärkeä rooli tämän huikean saavutuksen taustalla.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Jääkiekon MM-kisat 2019 otteluohjelma, lohkot – ilmainen live stream kaikkiin peleihin!

Jaa