Timo Jutila nautti Leijonien pelistä ja 3-1-avausvoitosta Kanadaa vastaan.

Timo Jutila nautti Leijonien pelistä – “Media jauhanut koko ajan, ketkä tulee NHL:stä”

Timo Jutila nautti Leijonien pelistä, MM-kisojen avausottelussa, kun Kanada kaatui maalein 3-1. Samalla kokematon Suomen joukkue näpäytti epäilijöitä.

Kun Leijonien heikko tilanne NHL-vahvistusten suhteen paljastui viime viikkojen aikana, ei joukkueelle annettu juurikaan mahdollisuuksia menestyä.

MM-kisojen avausottelussa Leijonat kuitenkin hiljensi epäilijänsä, kun kisojen suurimpiin ennakkosuosikkeihin lukeutuva Kanada kaatui tyylikkäällä esityksellä 3-1.

– Todella komea voitto. Media on viime viikot jauhanut pelkästään siitä, ketkä tulee NHL:stä ja ketkä ei. Samaan aikaan Jalosen Jukka ja Lehtisen Jere ovat sanoneet, että tämä jalkeilla oleva joukkue antaa kaikkensa ja sen Leijonat näytti tänään, paikan päällä kisoissa oleva Jutila hehkutti.

– Halli oli täynnä, paljon suomalaisfaneja paikalla ja Kaapo Kakko -show. Aivan upea eka maali. Kaatui ja siitä huolimatta kiekko börsään.

Jutila nostaa Suomen voiton taustalta yhden erittäin tärkeän seikan: jokaisen pelaajan kisapassit leimattiin suorilta käsin, eikä kenenkään tarvitse miettiä mahdollista lähtöä takaisin Suomeen.

– Sen tiesi, että nyt oli hyvä tilanne. Kaikkien passit oli leimattu, tilanne rauhoitettu ja kaikki tuntevat kuuluvansa joukkueeseen. Kaikki oli isoja Leijonia tänään. Kevin Lankinen maalissa oli vahva; otti kriittisissä paikoissa ne kopit, mitkä piti ottaa.

Kysyttäessä Jutila hehkutti koko Leijonien joukkuetta, mutta nosti samalla, Lankisen ja Kakon ohella, kaksi muutakin pelaajaa esille.

– Mulla nousi esille Toni Rajala. Tosi vikkelänä poikana ja taitavana pelaajan pelasi pohjoisamerikkalaista joukkuetta vastaan todella hyvin. Ja Rajala oli siinä voittomaalissa hienosti hereillä. Laukoi ja riparista tuli sitten voittomaali. Rajala teki tehot 0+2 ja oli todella hyvä.

Bethard tarjoaa markkinoiden parhaat kertoimet MM-turnaukseen!

SAAT JOPA 50 € EXTRAA VEDONLYÖNTIIN!

– Pakeista mulle maistui Niko Mikkola. Tosi kypsää ja valmista pelaamista. Liikkui hyvin, ollut nyt farmissa ja tuli tosi positiivisesti peliin.

Jutila seurasi tarkalla silmällä myös Leijonien tulevia vastustajia – Slovakiaa ja Yhdysvaltoja.

– USA:lla oli aika paljon yksilöpeliä – ei niinkään tiimiä. Slovakian maalivahti veti ihan fantastisen matsin ja pelaajat rankaisi USA:ta, kun paikka tuli. USA onnistui tekemään ainoastaan yhden maalin ja Slovakia voitti ansaitusti.

– Mielenkiintoisesti lähti tämä Kosicen lohko liikenteeseen.

MM-kisojen avauspäivä tarjoili yllätyksiä kokonaisuudessaan, kun myös Tshekki voitti, ainakin jollain tasolla yllättäen, Ruotsin 5-2. Ennen kaikkea Jutila hämmästeli Ruotsin päästettyjen maalien määrää.

– Tietyssä mielessä se yllätti. Paljon on puhuttu siitä, miten paljon Ruotsilla on änäripelaajia mukana, mutta myös Tshekeillä on iskukykyinen joukkue, joka on aina vaarallinen vastahyökkäyksissä.

– Mutta kyllä mut yllätti, että Ruotsi päästi viisi maalia. Ne on jo pitkän aikaa pelanneet niin, ettei niille tehdä kuin yhtä tai kahta maalia. Tshekki sai lentävän lähdön kisoille.

– Kaiken kaikkiaan tässä on nyt valmisteilla todella mielenkiintoiset kisat.

Avauspelien lopputulokset:

Suomi – Kanada 3-1
Venäjä – Norja 5-2
Tshekki – Ruotsi 5-2
USA – Slovakia 1-4

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Jääkiekon MM-kisat 2019 otteluohjelma, lohkot – ilmainen live stream kaikkiin peleihin!

Jaa