Tre Kronorin pelaajien palkka mahtuisi juuri ja juuri NHL:n palkkakaton alle, mitä tulee Ruotsin MM 2019 -kisamiehistöön!

Tre Kronorin pelaajien palkka mahtuisi juuri ja juuri NHL-palkkakaton alle!

Millaisen Ruotsin Leijonat saa tänään vastaansa? No sanotaanko nyt näin, että Tre Kronorin pelaajien palkka mahtuisi juuri ja juuri NHL-palkkakaton alle.

79,5 miljoonaa dollaria.

Siinä on NHL:n palkkakaton yläraja kuluvan kauden osalta eli siis se summa, mitä NHL-seurat saavat käyttää NHL-pelaajien palkkoihin.

Nyt MM-jäillä nähtävän Tre Kronor -joukkueen NHL-pelaajien yhteispalkka kaudella 2018-19 oli 77,15 miljoonaa dollaria, joten Ruotsin joukkue olisi mahtunut niukasti palkkakaton alle.

Toki tilanne muuttuisi, kun mukaan laskettaisiin myös muutaman NHL:n ulkopuolella pelanneen pelaajan palkka; itse asiassa koko joukkue ei välttämättä mahtuisi palkkakaton alle.

Joukkueen palkkakuningas cap hitin perusteella on William Nylander 10,277 miljoonan dollarin tienesteillään, joskin hänen cap hitiä nostaa se tosiasia, että hän allekirjoitti Toronto Maple Leafsin kanssa jatkosopimuksensa kauden jo käynnistyttyä.

Bethard tarjoaa markkinoiden parhaat kertoimet MM-turnaukseen!

SAAT JOPA 50 € EXTRAA VEDONLYÖNTIIN!

Kun ylipäätään katsotaan Ruotsin tämän kevään MM-joukkuetta, noin 15:llä heistä olisi erinomaiset saumat mahtua esimerkiksi Tre Kronorin olympiajoukkueeseen, joten se kertoo kaiken oleellisen siitä, miten kovan nipun Leijonat saa tänä iltana vastaansa.

Myös ottelumäärä päättyneen NHL:n runkosarjan osalta on todella kova: mukana olevat ruotsalaiset pelaajat pelasivat NHL:ssä yhteensä huimat 1 507 ottelua.

Kun mietitään Leijonien vastaavia lukemia, tämän kevään joukkueesta NHL-pelejä löytyy kauden 2018-19 osalta ainoastaan 78 ottelun verran. Ylipäätään Leijonilla on mukana peräti 18 ensikertalaista, kun taas Ruotsilla on mukanaan peräti 17 maailmanmestaria.

Jos siis asiat ratkottaisiin paperilla, ei tämän iltaisen puolivälieräottelun voittajasta pitäisi olla mitään epäselvyyttä.

Onneksi tulos taululla seisoo kuitenkin kaukalotapahtumien myötä ja yksittäisissä otteluissa kaikki on enemmän kuin mahdollista.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Jääkiekon MM-kisat 2019 otteluohjelma, lohkot – ilmainen live stream kaikkiin peleihin!

Jaa