Juniorkronorna-lupaus Jonatan Berggren potkaisi raukkamaisesti Tshekin Jan Siriä kiveksille - luistimellaan - kun peli oli jo käytännössä ottaen ratkennut.

VIDEO: Juniorkronornan pelaaja potkaisi luistimella kiveksille – ei pelikieltoa?

Juniorkronorna-lupaus potkaisi tshekkipelaajaa luistimella kiveksille eilisessä nuorten MM-puolivälierässä ja kyseessä oli eittämättä tahallinen teko.

Alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa on nähty valitettavan paljon käsittämättömiä ratkaisuja tuomaristolta, mikä on osaltaan johtanut myös valitettaviin ylilyönteihin.

Päivänselviä ulosajoja on jäänyt viheltämättä ja samaan aikaan tilanteissa, joiden ei olisi pitänyt johtaa suihkukomennuksiin, on nähty jotain järisyttävän väärää: hyvä esimerkki saatiin eilen, kun Kanadan Nolan Foote heitettiin vain 53 sekunnin pelaamisen jälkeen suihkuun Slovakia-puolivälierässä ja myöhemmin pelatussa ottelussa sekä Nuorten Leijonien Kristian Tanus että Yhdysvaltain John Beecher selvisivät todella rumista tempuistaan kuin koira veräjästä.

Myös viimeisessä puolivälieräottelussa Ruotsin ja Tshekin välillä nähtiin niin ikään ylilyönti ja varsin oksettava sellainen.

Maalinedushässäkän päätteeksi Juniorkronornan Jonatan Berggren päätti potkaista luistimellaan kisaisäntien Jan Siriä suoraan sukupuolielimiin ja selvisi tästä kaikesta ilman kaksiminuuttista.

Jo ennestään karmivasta tempusta tekee vielä entuudestaan pahemman se, että peli oli käytännössä ottaen jo ratkennut tuossa vaiheessa ja nimenomaan Ruotsin eduksi; tällainen temppu ei missään nimessä ymmärrettävä teko kenenkään osalta, mutta tappiolla olevan joukkueen turhautuneen pelaajan kohdalla se olisi edes jollain tasolla helpompi yrittää ymmärtää – vaikka se olisi ihan yhtä raukkamaista ja kertoisi huonosta häviäjästä.

Mutta huono voittaja?

Berggren asetti järkyttävällä sikailullaan riman täysin uusiin lukemiin, eikä hänen tulisi missään nimessä saada pelata enää otteluakaan tässä turnauksessa.

Video Berggrenin järkyttävästä sikailusta:

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Urheiluvedot Exclusive: Talleta 25€ – saat 75€ pelirahaa!

Jaa