Leijonat on maailmanmestari 2019! Leijonat teki sen, mitä monikaan ennen kisoja ei olisi missään nimessä uskonut: Kanada kaatui lukemin 3-1.

VIDEO: Leijonat on maailmanmestari 2019 – Mörkö-Marko sankarina!

Leijonat on maailmanmestari 2019! Leijonat teki sen, mitä monikaan ennen kisoja ei olisi missään nimessä uskonut: Kanada kaatui lukemin 3-1.

Suomi teki sen mitä kansa on odottanut 8-vuotta: Leijonat on maailmanmestari vuonna 2019!

Kanada aloitti vahvasti MM-finaalin ja hallitsi avauserän ensimmäisiä minuutteja.

Bethard tarjoaa markkinoiden parhaat kertoimet MM-turnaukseen!

SAAT JOPA 50 € EXTRAA VEDONLYÖNTIIN!

Viidennellä peliminuutilla Jere Sallinen pääsi läpiajoon ja Kanadan puolustajat joutuivat rikkomaan ja tilanteesta tuomittiin rangaistuslaukas.

Oliwer Kaski valittiin ampujaksi ja ensi kaudella Detroit Red Wingsejä edustava puolustajan laukaus ei ohittanut Kanadan Matt Murrayta.

Ajassa 10:02 Kanadan hurmos tuotti tulosta, kun Shea Theodore ohitti kaksi Leijona-pelaajaa ja laukoi kiekon näyttävästi oikeaan yläkulmaan.

Ensimmäisessä erässä nähtiin kiivakkaita tunteita ja sen takia Leijonat otti yhden turhan jäähyn, mutta se ei tuottanut Kanadalle tulosta ja erätauolle mentiin Kanadan 1-0-johdossa.

Leijonat heräsi toiseen erään ja se näkyi liikkeessä. Suomi piti kiekko ja antoi painetta Kanadan päähän hurjasti.

Heti toisen kaksikymppisen toisella peliminuutilla kaksi hurjan tärkeää maalia Leijonille iskenyt Marko Anttila iski jälleen: rannelaukaus yllätti Murrayn ja Leijonat tasoitti ottelun 1-1:een.

Kanada pääsi erän loppuun pyörittämään ylivoimalla, mutta tuloksetta. Päätöserään alivoimaa Leijonille jäi noin 40 sekuntia ja tauolle marsittiin lukemissa 1-1.

Leijonat hoitivat alivoiman kunnialla ja sitten oli jälleen kapteenin vuoro. Marko Anttila teki sen uudestaan, tämä 33-vuotias järkälemäinen hyökkääjä iski jälleen! Rannelaukaus löyty verkon perukoilta ja Leijonat ottivat ensimmäistä kertaa ottelussa johtoaseman.

Kanada pyöritti armottomasti, mutta sitten tuli Harri Pesonen, loistavalla jalalla ja painoi kiekon verkkoon ja Suomen maailmanmestariksi

Ottelun toiseksi sankariksi Anttilan jälkeen nousee selvästi Leijona-vahti Kevin Lankinen, joka näytti jälleen huikeita otteitaan ja nappasi upeita torjuntoja läpi ottelun. Lankinen nappasi fantastiset 43 koppia!

Leijonat on maailmanmestari 2019!

Lue myös:
Jääkiekon MM-kisat 2019 otteluohjelma, lohkot – ilmainen live stream kaikkiin peleihin!

Jaa